На Дарниці пограбували кілька квартир: винесли м’ясо і навіть зубні щітки



Фото kievpravda.com

Уночі 6 липня невідомі пограбували кілька квартир на вулиці Сімферопольській у Дарницькому районі Києва – виносили усе від кросівок і м’яса з холодильника до дитячих іграшок і зубних щіток.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила бабуся однієї постраждалої Тамара Романівна.

За її словами, квартира внучки розташована на 3 поверсі. Зловмисники залізли у вікно на кухні, відкрите на провітрювання, а вийшли через двері.  

"Уночі пограбували квартиру внучки на Сімферопольській. Окрім нас, від рук злодіїв постраждало 6 квартир. У внучки всі були вдома, але спали. Злодії залізли через вікно на кухні – воно було відкрите на провітрювання", - розповіла Тамара Романівна.

"Забрали речі з кухні, ванної і коридору: кілька телефонів, дві пари кросівок, дитячого рушника, навіть лимони і м’ясо з холодильника, і зубні щітки. У морозилці розгорнули м’ясні порційні заготовки для немовляти – усе порозгортали, подивилися, але залишили. У коридорі забрали дитячу іграшку – машинку", - обурилася жінка.

Вікно "на провітрюванні" - легка здобич для злодія. Фото alu-system.com.ua

Більше того, зловмисники мили у ванній руки, бо залишилося брудне мило, а також поліція знайшла недопалка. 

"Вийшли вони через двері, з собою забрали ключі від квартири. У сусідів украли нову плазму – ще не розпаковану, вона стояла у коридорі", - розповіла Тамара Романівна.

Водночас у столичній поліції повідомили, що цієї ночі на вулиці Сімферопольській пограбували лише одну квартиру.

"Можливо, 7 квартир це за останній час. Бо 6 липня у нас за цією адресою зафіксована одна крадіжка. Так, там зникли телефони", - розповіла речник Головного управління Нацполіції Києва Оксана Блищик.

Загалом же, за її словами, у Києві за 6 місяців постового року зафіксовано 4 тисячі 173 крадіжки. Розкрито з них трохи більше 10% – 4 26.

Блищик відзначила, що звернення про крадіжки фіксують щоденно, їх кількість зростає влітку, оскільки це пора відпусток.

"За добу 5 липня у Києві зафіксовано 23 квартирні крадіжки, за 4 липня – 43, за 3 – 32, за 2 – 28", - розповіла спікер столичної поліції.

Крадуть близько 3-4 ночі, бо в цей час найміцніший сон, а також вдень, коли люди на роботі.

Як уберегти житло від крадіжки?    

Блищик порадила обладнати квартиру сигналізацією, якщо ж такої можливості немає, то подбати про власну безпеку, встановивши надійні замки і закриваючи вікна, особливо жителям нижніх поверхів.

"Хай буде гарний замок, або два, щоб злодієві довелося довше з ним помучитися. За цей час, можливо, або ви почуєте, що щось не так, або хтось з сусідів помітить", - сказала Блищик.

Якщо ж ви їдете у відпустку на який час, Блищик радить не хизуватися цим у соцмережах, не розповідати у транспорті і навіть на вулиці, йдучи і говорячи по телефону.

"Люди, які заробляють крадіжками на життя, усе моніторять. Не варто писати у соцмережах, що ви їдете у відпустку і залишаєте квартиру, не варто викладати ваші квитки з датами. Навіть у маршрутці не треба про це говорити, бо злодію не важко буде за вами прослідкувати і  дізнатися, де ви мешкаєте", - розповіла Блищик.

Крім того, на час вашої відсутності, у квартирі варто зробити ефект присутності.

Білизна на балконі не викличе поліцію, але зможе захистити квартиру тим, що створить ефект присутності людей у приміщенні. Фото stroydela.in.ua

"Це може бути рушник чи якась білизна повішена на балконі, якщо ви товаришуєте з сусідами – попросіть їх заходити іноді і вмикати світло ввечері. Сьогодні навіть є такі лампочки які вмикаються дистанційно через додаток у телефоні", - додала речник поліції.

Також правоохоронці радять не хизуватися новими дорогими придбаннями, бо багато злодіїв працюють "по наводці". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ