"Коло" на виході з метро "Героїв Дніпра" хочуть забудувати торговим центром – ЗМІ



Фото kyiv.depo.ua

"Коло" на виході з метро "Героїв Дніпра", де нещодавно прибрали незаконні МАФи, мають намір забудувати торгово-розважальним центром.

Про це пише Depo.Київ

Видання відзначає, що у 2004 році мер Олександр Омельченко дозволив приватній фірмі "Єлікон ЛТД" розробити проект відведення земельної ділянки на перетині проспекту Оболонського та вулиці Героїв Дніпра для будівництва торгово-розважального центру.

У 2005 році Київрада своїм рішенням передала вищезазначеній компанії майже пів-гектара землі в районі станції метро "Героїв Дніпра" терміном на 5 років.

А наступного 2006 року обидві сторони уклали договір.

У 2013 році оренда ділянки була продовжена. При цьому частина ділянок орендувалася на 15 років, а частина – на 5 років.

Тут може вирости ТРЦ. Фото kyiv.depo.ua

У Департаменті містобудування та архітектури КМДА підтвердили, що на перетині проспекту Оболонського та вулиці Героїв Дніпра, а саме у колі при виході з метро, планується зведення торговельно-розважального комплексу.

На сайті однієї з компаній, що займається розробкою проектів будівництва, навіть є фотографія майбутнього ТРЦ.  

Втім, фірма "Єлікон ЛТД" планує побудувати на Оболоні не лише торгово-розважальний центр.

Практично в кількох десятках метрів від цього місця дана компанія має звести багаторівневний паркінг. Розпорядження про те, що "Єлікон ЛТД" став переможцем інвестиційного конкурсу на зведення паркінгу, у столичній мерії підписали на початку 2015 року.

Станом на липень 2016 року роботи не почалися.

За даними видання "Наші гроші", фірма "Єлікон ЛТД" була заснована ще у 1996 році. У 2006 році одним з власників цієї контори став тесть нинішнього мера Чернігова Владислав Атрошенко, який у 2012-2014 роках був "регіоналом".

У 2015 році фірма була прописана за адресою вулиця Декабристів, 2-а. Там само були прописано й низка фірм народного депутата від БПП Валерія Іщенка. Останній свого часу входив до фракції "УДАР" в Київраді.

За даними видання, сім’я Іщенка через фірму "Український будівельний холдинг" контролює майже 15% підземних переходів Києва, у яких ведеться торгівля. У тому числі фірма щонайменше з 2012 орендує підземні переходи на перехресті Героїв Дніпра і Оболонського проспекту.

Наразі в Єдиному реєстрі юридичних осіб вказано, що фірмою "Єлікон ЛТД" керує Юлія Біленька. Вона ж згадується і серед засновників фірми.

Крім того, незабаром можуть забудувати ТРЦ і ринок "Оболонь", який також розташований біля станції метро "Героїв Дніпра" на перехресті однойменної вулиці та Оболонського проспекту.

На сайті однієї з компаній, що займаються операціями з нерухомістю, вказано, що земля під ринком продається задля зведення торговельно-розважального центру. На продаж йде майже 4,5 гектари землі загальною вартістю 16 мільйонів доларів.

Скриншот з сайту brg.in.ua
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ