Київводоканал: загрози отруєння питної води у Києві немає



Фото avivas.ru

Загрози забруднення питної води у Києві у зв’язку з отруєнням річки Остер на Чернігівщині, що несе свої води з у Дніпро, немає.

Про це у facebook повідомив гендиректор столичного водоканалу Дмитро Новицький.

"У зв’язку із публікаціями в ЗМІ про потрапляння небезпечних речовин до річки Десна можу запевнити, що загрози отруєння питною водою з мережі централізованого водопостачання немає", - запевнив він.

Новицький наголосив, що на Деснянській водопровідній станції проводять ретельний щогодинний контроль якості води, яка подається в мережу.

Для дослідження якості деснянської води вище за течією було відібрано проби, результати їх дослідження Новицький пообіцяв опублікувати 6 липня.

Як відомо, 5 липня народний депутат Олександр Бригинець заявив, що Києву загрожує отруєння питної води, оскільки отруєна річка Остер, чиї води потрапляють до Деснянського водозабору.

"Річка піниться від хімікатів, дно та поверхня річки встелені риб’ячими трупами, місцеві жителі задихаються від їдкого запаху сірки. Люди скаржаться, що після того, як побувають у водойми, болить голова та тягне на блювоту. Місцеві активісти стверджують, що в інфекційному відділенні є постраждалі від нечистот у воді річки – їхні тіла покриті пухирями", - розповів нардеп.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ