Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/577be23cd7ebc/
Українська правда
Київ

Будинок зі зміями можуть забудувати висоткою – активіст

05.07.2016  19:37


Фото dostup.pravda.com.ua

Депутати Київради мають намір віддати земельну ділянку під будинком зі зміям, що на  Великій Житомирській, 32, недобросовісному власнику пам’ятки, який доводить її до руйнування.

Про це у facebook повідомила активіст, екс-депутат Київради Олена Єскіна.

"Сьогодні на земельній комісії "День знищення будинків архітектора Ледоховського", який разом з Городецьким є засновником школи київського модерну! Депутати ніяк не можуть заспокоїтися і ЗНОВ повторно (вже не пам'ятаю який раз за останні 2 роки) збираються віддати земельну ділянку під легендарним київським будинком із зміями та каштанами – пам’яткою архітектури, його недобросовісному власнику ТОВ "Акваплаз", який свідомо доводить до руйнування улюблений всіма киянами архітектурний шедевр", - написала вона.

Єскіна переконана, що власник хоче заволодіти земельною ділянкою і забудувати її багатоповерхівкою.

"Будинок доведений до критично аварійного стану, ТОВ "Акваплаз" ухиляється від відповідальності за свій злочин, навіть, від елементарної сплати 170 тисяч штрафу за порушення пам’яткоохоронного законодавства. Власнику для реставрації отримання земельної ділянки не потрібно, вона необхідна лише для реконструкції (перебудови)", - написала активіст.

У коментарі "Українській правді. Київ" Єскіна повідомила, що питання про передачу ділянки Великій Житомирській, 32 в оренду так і не розглянули 5 липня.

"Я їх просто налякала своїм виступом. Просила, щоб цій компанії не давали землю, бо ми втратимо будинок зі зміями. А мені кажуть, надайте документи. Нащо їх надавати – вони усі є в Управлінні культурної спадщини, і рішення суду про штраф. Тоді кажуть – доведіть, що власник недобросовісний", - обурилась Єскіна.

Вона наголосила, що власник доводить будинок до руйнування.

"З 2010 року, як вони купили той будинок, вони навіть не затвердили проект на реконструкцію, не те що не провели жодних робіт", - додала активіст.  

Вона запевнила, що буде блокувати засідання земельної комісії, якщо депутати наважаться віддати земельну ділянку недобросовісному власнику для знищення пам'ятки.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.