Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/577b61f706f10/
Українська правда
Київ

На Святошині демонтували кіоск "Рошен". ФОТО

05.07.2016  10:29


Вранці 5 липня столичні комунальники демонтували незаконний МАФ "Рошен" біля метро "Святошин".

Про це "Українській правді. Київ" повідомив один з комунальників.

За його словами, з МАФа знали вивіску, також вийняли вікна, а саму конструкцію демонтували трактором.

"Розбирали трактором, бо по-іншому не можна. Це дивно, але всередині залишилось їх обладнання, цукерки – ніхто його не забав", - розповів співрозмовник УП.

Фото надане комунальниками

Водночас нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець сказав, що нічого дивного у тому, що демонтували МАФ "Рошен", немає.

"Це звичайна рутинна робота. Якщо МАФ незаконний – він буде демонтований. Списки незаконних кіосків оприлюднені ще з січня", - сказав він.

Білоцерковець додав, що у Києві лишився ще один незаконний кіоск "Рошена", і його теж демонтують.

"У списках є ще один незаконний МАФ "Рошен". Він на метро "Житомирська". Незабаром його також демонтують", - сказав радник мера.

Як відомо, вночі 24 червня по всьому Києву тракторами і під охороною зносили ринки. За словами підприємців, їх про це не повідомили, тож люди навіть не встигли забрати свій товар – трактори "переміщали" МАФи з товаром.

Тоді Білоцерковець наголосив, що розбирають лише незаконні МАФи на Святошині, а підприємців про демонтажі попереджали ще у січні. Більше того, зі списками незаконних споруд можна було у січня і можна нині ознайомитися на сайті КП "Київблагоустрій".  

Він наголосив, що МАФи, які демонтували 24 червня, є незаконними, контролюються великими мережовиками з числа прокурорів і чиновників і приносять їм дохід у 30 мільйонів гривень на місяць.

За словами Білоцерковця, МАФ "Рошен" також незаконний, але його не демонтували, бо не встигли. Він обіцяв, що незаконний кіоск компанії президента також приберуть.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.