На Святошині демонтували кіоск "Рошен". ФОТО



Вранці 5 липня столичні комунальники демонтували незаконний МАФ "Рошен" біля метро "Святошин".

Про це "Українській правді. Київ" повідомив один з комунальників.

За його словами, з МАФа знали вивіску, також вийняли вікна, а саму конструкцію демонтували трактором.

"Розбирали трактором, бо по-іншому не можна. Це дивно, але всередині залишилось їх обладнання, цукерки – ніхто його не забав", - розповів співрозмовник УП.

Фото надане комунальниками

Водночас нардеп, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець сказав, що нічого дивного у тому, що демонтували МАФ "Рошен", немає.

"Це звичайна рутинна робота. Якщо МАФ незаконний – він буде демонтований. Списки незаконних кіосків оприлюднені ще з січня", - сказав він.

Білоцерковець додав, що у Києві лишився ще один незаконний кіоск "Рошена", і його теж демонтують.

"У списках є ще один незаконний МАФ "Рошен". Він на метро "Житомирська". Незабаром його також демонтують", - сказав радник мера.

Як відомо, вночі 24 червня по всьому Києву тракторами і під охороною зносили ринки. За словами підприємців, їх про це не повідомили, тож люди навіть не встигли забрати свій товар – трактори "переміщали" МАФи з товаром.

Тоді Білоцерковець наголосив, що розбирають лише незаконні МАФи на Святошині, а підприємців про демонтажі попереджали ще у січні. Більше того, зі списками незаконних споруд можна було у січня і можна нині ознайомитися на сайті КП "Київблагоустрій".  

Він наголосив, що МАФи, які демонтували 24 червня, є незаконними, контролюються великими мережовиками з числа прокурорів і чиновників і приносять їм дохід у 30 мільйонів гривень на місяць.

За словами Білоцерковця, МАФ "Рошен" також незаконний, але його не демонтували, бо не встигли. Він обіцяв, що незаконний кіоск компанії президента також приберуть.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ