"Київблагоустрій" прозвітував, що розтрощив більше 100 МАФів



Фото з facebook

За останніх 10 робочих днів КП "Київблагоустрій" разом з субпідрядниками демонтували 121 незаконну тимчасову споруду загальною площею 3945м2.

Про це у facebook написав директор КП Іван Кліпа.

"Серед них: незаконний – на 800 квадратів – шалман-ресторан "Під бузком" у Гідропарку, 600-метровий самовільно встановлений ринок на Закревського, 93, а також незаконний ресторан, що включав 2 зали і літній майданчик (загальна площа – до 500м2), на Бударіна, 3", - написав Кліпа.

Крім того, за його словами, демонтували ринок біля метро "Святошин", кіоски на вулицях Крайній, 3, Теодора Драйзера, 1-а, Микільсько-Слобідській, 7 ЗВ, на проспекті Григоренка, 26 тощо.

Як відомо, вночі 24 червня по всьому Києву тракторами і під охороною зносили ринки. За словами підприємців, їх про це не повідомили, тож люди навіть не встигли забрати свій товар – трактори "переміщали" МАФи з товаром.

 24 червня на "Святошині" трактором потрощили низку кіосків з товаром, а МАФ "Рошен" не зачепили, хоча він теж незаконний. Фото з facebook Володимир Тищенко

Тоді Білоцерковець наголосив, що розбирають лише незаконні МАФи на Святошині, а підприємців про демонтажі попереджали ще у січні. Більше того, зі списками незаконних споруд можна було у січня і можна нині ознайомитися на сайті КП "Київблагоустрій".  

Він наголосив, що МАФи, які демонтували 24 червня, є незаконними, контролюються великими мережовиками з числа прокурорів і чиновників і приносять їм дохід у 30 мільйонів гривень на місяць.

За словами Білоцерковця, МАФ "Рошен" також незаконний, але його не демонтували, бо не встигли. Він обіцяв, що незаконний кіоск компанії президента також приберуть.

Вранці 1 липня комунальники продовжили демонтаж незаконних МАФів поблизу метро "Святошин", серед яких і кіоск фабрики президента "Рошен".

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ