"Київенерго" зупинило підготовку до зими



Фото з facebook Київенерго

Компанія "Київенерго" зупинила планові роботи з підготовки до опалювального сезону 2016/2017 з 30 червня.

Про це на прес-конференції сказав гендиректор компанії Олександр Фоменко, повідомляють "Українські новини".

"Із учорашнього дня (30 червня) ми зупинили планові роботи з ремонту теплових електричних мереж, з гідравлічних випробувань, з реконструкції об'єктів, у тому числі з установки лічильників", - сказав Фоменко.

Він пояснив, що зупинка викликана блокуванням Виконавчою службою рахунків компанії й, як наслідок, неможливістю виконувати роботи з підготовки до опалювального сезону: проводити гідравлічні випробування, установлювати лічильники, проводити ремонти на станціях теплопостачання.

За словами Фоменка, з 4 липня компанія змушена призупинити виїзд аварійних бригад, забезпечуючи оперативну роботу тільки життєво важливих об'єктах: лікарням, школам і іншим соціальним об'єктам.

Наразі "Київенерго" має намір піднімати питання на рівні Ради національної безпеки й оборони (РНБО) для вживання заходів з розблокування рахунків, щоб компанія отримала можливість забезпечити себе матеріалами, а також вирішити питання щодо штрафних санкцій.

"Хотілося б вказати, що штрафні санкції, які пред'явлені компанії, засновані на рішеннях судів за заборгованість 2013-2014 років. Тіла боргу в нас перед НАК "Нафтогазом" немає, ми погасили його в повному обсязі, є поточні зобов'язання за травень-червень у розмірі 600 мільйонів гривень, які оплачуються вчасно", - додав Фоменко.

За його словами, у компанії немає джерел для погашення штрафних санкцій у розмірі 1,5 мільярда гривень.

Фоменко вказав, що на сьогодні компанія в змозі виплачувати зарплати своїм працівникам, однак уже вживаються заходи щодо видачі відпусток за свій рахунок.

Як відомо, наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числіі "Київенерго", заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

4 червня "Київенерго" заявила, що робить усе можливе для відновлення стабільної роботи й безперебійного надання послуг киянам, у зв’язку з арештом її рахунків через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України". 

Однак 8 червня вийшла нова заява - про те, що ПАТ "Київенерго" за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускала відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

16 червня мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням допомогти вирішити проблему блокування рахунків "Київенерго", щоб не зірвати підготовку до опалювального сезону.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ