Київрада просить уряд знизити киянам плату за компослуги



Фото thekievtimes.ua

Київрада просить парламент та уряд не допустити зростання тарифів на житлово-комунальні послуги без індексації розміру заробітних плат і пенсій.

За відповідне звернення на засіданні 30 червня проголосував 91 депутат.

Також депутати просять встановити плату на компослуги для киян на рівні не більше 15% від сукупного доходу середньостатистичної сім’ї.

За словами доповідача з питання мера Києва Віталія Кличка, сьогодні люди ледве виживають, а подальше зростання цін та тарифів на житлово-комунальні послуги без індексації зарплат і пенсій зумовить в Києві і загалом в Україні кризу неплатежів.

"Така ситуація може призвести до колапсу житлово-комунальної сфери. У нас вже під загрозою належна підготовка до наступного опалювального сезону", - зазначив мер Києва.

Як відомо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), 9 червня підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення. Майже удвічі вони зростуть з 1 липня 2016 року.

Платіжки за опалення прийдуть лише під час зими. А от гаряча вода подорожчає до майже 80 гривень за куб уже з 1 липня.

Зростають ціни й на електроенергію. П'ять етапів підвищення були затверджені ще на початку 2015 року. Ми вже пройшли три з них. Залишилося два — з 1 вересня 2016 року і з 1 березня 2017 року. З 1 вересня 2016 року тариф знову зросте від 0,714 гривні до 1 гривні 64 копійок за кіловат.

Холодна вода для киян до початку осені подорожчає приблизно на 30% - до 13,43 гривень/куб. м.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ