"Добровольчий рух ОУН" планує демонтувати пам’ятник Щорсу 30 червня



Фото з facebook

"Добровольчий рух ОУН" має намір демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу в Києві 30 червня.

Про це у facebook повідомив голова руху Микола Коханівський.

"Друзі, 30 червня 2016 року – день народження генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Добровольчий рух ОУН відзначить цей день прямою націозахисною дією. Ми демонтуємо пам`ятник більшовику Миколі Щорсу", - написав він.

Коханівський наголосив, що "цей "красний камандір" активно боровся з УНР, тому, відповідно до закону про декомунізацію, мусить бути демонтований".

"Київська внутрішньо-окупаційна влада на чолі з Кличком не поспішає демонтувати цього ідола. Отже: це зробимо ми, і нам потрібна підтримка, щоби відновити історичну справедливість", - написав він.

Демонтаж планують розпочати о 19:00.

Як відомо, 20 травня на "Українській правді" вийшов матеріал про те, як у Києві "провалили декомунізацію".

21 травня, в останній день виконання закону, який забороняє пропаганду символіки тоталітарного режиму, Кличко заявив, що до 23-го травня демонтує усі пам'ятники.

За словами радника мера Києва з питань благоустрою Дмитра Білоцерковця, в Києві залишається декомунізувати огорожу на мосту Патона, стінку на метро "Театральна" з барельєфом Леніна, радянський герб на щиті Батьківщини-Матері та пам’ятник Щорсу.

Однак, судячи із переліку, складеного Інститутом національної пам'яті, недемонтованих об’єктів може залишатися більше. 

Демонтовані пам’ятники планують тимчасово зберігати на відкритому майданчику  аеропорту "Жуляни". 

23 травня розпочався демонтаж пам’ятника Чекістам, який знаходиться на Либідській площі. Процес відбувався без конкретного плану дій.

Вдень 25 травня біля Либідської почали зносити пам’ятник Чекістам. Багатотонний гранітний монумент розбивали екскаватором з відбійним молотом.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ