У столичному гуртожитку пролунав вибух: постраждав чоловік



Фото youtube.com

Одна людина постраждала внаслідок вибуху запалу гранати у гуртожитку на вулиці Сортувальній у Дарницькому районі Києва.  

Про це 29 червня повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва.

Подія сталася вранці 26 червня. Постраждав 30-річний уродженець Київщини – йому  відірвало два пальці на руці.

Відзначається, що потерпілий намагався приховати причину поранення і спершу розвів, що нібито знайшов на вулиці коробку від мобільного, відкрив її і почув хлопок.

Однак у лікарні розповів, що насправді вирвав кільце від запалу гранати, що знайшов на вікні у гуртожитку, де мешкав ще з шістьма такими ж як він будівельниками.

На свята 5 співмешканців залишили гуртожиток. Вранці на підвіконні постраждалий помітив пристрій із кільцем. Він взяв предмет у праву руку, а лівою витягнув кільце. Стався вибух, під час якого потерпілий отримав пошкодження руки.

Товариш по кімнаті – уродженець Київської області, 1988 року народження, у цей час знаходився у приміщенні і розмовляв по телефону.

Потерпілий додав, що, можливо, саме 28-річному чоловікові належить небезпечний предмет, який він нібито привіз зі служби у зоні АТО.

Слідчо-оперативна група та фахівці-вибухотехніки обстежили місце події та прилеглу до гуртожитку територію.

"З кімнати правоохоронці вилучили металеві фрагменти із рваними краями, а біля будівлі під вікном на зеленій зоні виявили важіль запалу УЗРГМ, металевий предмет циліндричної форми, який зовні схожий на накільний механізм із втулкою порохового уповільнювача, та металеве кільце", - йдеться в повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі працівники поліції спілкуються із третім співмешканцем – 26-річним уродженцем Київської області. Чоловік розповів, що знайшов невідомий предмет на вулиці та приніс його в гуртожиток.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ