З 25 червня Андріївський закриють для авто – мерія



Фото podil.kievcity.gov.ua

З 8:00 25 червня рух автотранспорту на Андріївському узвозі буде обмежено боллардами на постійній основі.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Громадяни, що мешкають на Андріївському узвозі в межах пішохідної зони, підприємства, установи, організації, єдиний під’їзд до яких проходить через пішохідну зону, мають бути забезпечені радіопультами для управління боллардами", - йдеться в повідомленні.

Для подання заяви про включення авто до Бази даних транспортних засобів, власники яких мають право на отримання радіопульта, необхідно звернутись за адресою: вулиця Костянтинівська, 9/6, оф. 302.

Як відомо, Андріївський узвіз обіцяли зробити пішохідним ще з середини 2014 року. Однак за майже 2 роки цього так і не сталося.

17 липня 2014 року мер Києва Віталій Кличко попросив ДАІ якнайшвидше забезпечити обмеження транспортного руху Андріївським узвозом.

Про систему регулювання транспортного руху на узвозі заговорили у травні 2015 року. 

Компанія "ЕСТА Холдинг" виступила інвестором проекту встановлення боллардів (обмежувачів руху автотранспорту) на Андріївському узвозі.

Болларди в трьох точках Андріївського, а також систему управління, камери та інше обладнання були встановлені і підготовлені до запуску ще в червні 2015 року.

Однак, за словами, кординатора процесу громадського обговорення цього проекту від компанії "Еста Холдинг" Юлії Нікітіної, питання гальмувала сама столична влада.

У вересні 2015 року директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко запевняв, що на початку жовтня Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею.

У середині травня 2016 року голова Подільської РДА Валентин Мондриївський запевняв, що Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею "незабаром".  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ