Забудова озера на Позняках порушує 6 законів і 13 статей Земельного кодексу – депутат



Фото з facebook Volodymyr Katasonov

Проект землеустрою про відведення ділянки під скандальну забудову на перетині вулиці Здолбунівської та проспекту Григоренка було розроблено та затверджено зі значними порушеннями земельного законодавства та законів України.

Про це йдеться у відповіді Державної інспекції сільського господарства у Києві на лист столичної прокуратури, який оприлюднила у facebook депутат Київради Ганна Сандалова.

"13 (тринадцять!!!) статей Земельного кодексу та 6 (шість!!!) Законів України – саме стільки було порушено під час знищення на папері озера "Качине"", - написала вона.

"Кількість порушень ще раз підтверджує масштаб афери під час прийняття рішення про будівництво будинку на розі Григоренка і Здолбунівської. Департаменти, які це зробили, ввели в оману як депутатів, так і всю громаду міста. При тому я впевнена – що не вперше і не в останнє. В'язниця ридьма ридає за своїми "синами"", - додала Сандалова.

Як повідомляє прес-служба фракції "Самопоміч", відповідь складається з 5 сторінок переліку порушень Законів України та статей Земельного кодексу України.

Серед порушень – проект землеустрою ділянки Качиного озера, розроблений у 2013 році, не містить рішення Київради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки; не визначає цільового призначення земельної ділянки; не містить погодження з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері водного господарства тощо.

Крім того, відповідно до планових матеріалів містобудівного регламенту та земельного кадастру станом на 2013 року на території забудови розташований водний об’єкт. Інститут водних проблем і меліорації НААН України в 2016 році відзначає, що водойма є старичним озером.  

Сандалова підкреслила, що прокуратура має оперативно відреагувати на інформацію Держінспекції та вжити заходів щодо фактів порушень законодавства. 

Як відомо, по вулиці Здолбунівській на розі з проспектом Григоренка запроектований 6-секційний панельний житловий будинок на 1276 квартир з дворівневим підземним паркінгом. За даними Київради, 8% житлової площі об’єктів буде передано постраждалим від "Еліта-Центр". 

Забудовником виступає КП "Житлоінвестбуд-УКБ", керівником якого є депутат Київради від "Солідарності" В’ячеслав Непоп. 

Здати будинок в експлуатацію планують у 2016-2017 роках.

Для цього ще навесні 2015 року почали засипати озеро Качине, проти чого категорично виступають місцеві жителі. 

Забудовник переконує, що, ніякого озера там немає, є лише багниста територія.  

Мовляв, за даними КО "Інститут генерального плану міста Києва" (лист від 02.12.2014 року №03-1001), на "згаданій земельній ділянці водні об’єкти відсутні, а земельна ділянка підтоплюється ґрунтовими водами із можливістю їх виходу на поверхню".

19 квітня молодики в чорному і на камуфльованих машинах з номерами "Майдан", "Майдан05" потрощили намети активістів і приймальні народних депутатів.

20 квітня тітушки забудовника побили противників забудови – постраждали дві жінки.

Міська влада поки не відреагувала на конфлікт.

А столичні жителі тим часом виходять на акції протесту і зупиняють будівельну техніку.

Вони також написали петицію проти будівництва на сайті петицій до Київради. 

21 квітня секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що будь-які роботи на озері Качиному на вулиці Здолбунівській зупинено до моменту вирішення конфлікту.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ