У столичному суді затримали активіста, що бореться проти незаконних забудов



Фото з facebook Олексій Кравчук

23 червня в Апеляційному адміністративному суді Києва, де слухається справа по незаконному будівництву на Микільській Слобідці, правоохоронці затримали активіста Володимира Тищенка.

Про це у facebook повідомив Олександр Аронець.

"Поліція затримала активіста, борця з незаконними забудовами, прес-секретаря Київської міської організації ВО"Свободи" Володимира Тищенка. Володю затримали за заявою представників забудовника Микитася та його компанії "Укрбуд"", - написав Аронець.

Він відзначив, що Тищенка відвезли до Печерського райвідділу поліції і закликав столичних жителів приходити під відділок на вулиці Московській, 30.

Повідомляється, що Тищенка затримали рід приводом того, що він був у розшуку.

Користувачі соцмережі жартують, що Тищенка шукали дуже "успішно", оскільки упродовж  10 місяців так і не змогли затримати активіста, що ходить на низку заходів та на засідання судів.

Станом на 15:00 Тищенка відпустили.

"Дякую всім!!! Завдяки оперативному висвітленню інформації, спільній підтримці, акції під стінами райвідділку і реакції небайдужих ЗМІ Володимира Тищенка відпустили!

Слідчі вручили Володимиру повістки на допит і відпустили", - написав Аронець.

Як відомо, у вересні минулого року поліція оголосила журналіста та активіста Тищенка у розшук через "перекриття проспекту Бажана."

Тищенку інкримінували ч.1 ст. 279 КК України, що карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Водночас сам він назвав оголошення його у розшук помстою на той час начальника міліції Києва Олександра Терещука. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ