Чиновники розповіли, коли Андріївський стане пішохідним



Фото podil.kievcity.gov.ua

Андріївський узвіз стане пішохідним уже 25 червня.

Про це заявив в. о. голови Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик, повідомляє сайт РДА.

Від суботи на узвозі обіцяють включити болларди, які не пропускатимуть на вулицю транзитні автомобілі.  

"З 25 червня Андріївський узвіз стане пішохідним. Рух  транспорту буде закрито в частині території, що обмежена боллардами. Близько 50 мешканців та підприємців, що живуть і працюють на вулиці, найближчим часом отримають радіопульти від боллардів, а заявлені ними автомобілі будуть включені до Єдиної бази транспортних засобів, що будуть проїжджати вулицею", - сказав Дубовик.

Він додав, що також проїжджою частиною Андріївського узвозу зможе їздити спецтранспорт: поліція, швидка, пожежна, сміттєвози та шляховики.

 Фото podil.kievcity.gov.ua

"Водії, які користуються вулицею для транзитного проїзду, з 25 червня повинні обрати для себе інший маршрут руху", - наголосив Дубовик.

Як відомо, Андріївський узвіз обіцяли зробити пішохідним ще з середини 2014 року. Однак за майже 2 роки цього так і не сталося.

17 липня 2014 року мер Києва Віталій Кличко попросив ДАІ якнайшвидше забезпечити обмеження транспортного руху Андріївським узвозом.

Про систему регулювання транспортного руху на узвозі заговорили у травні 2015 року. 

Компанія "ЕСТА Холдинг" виступила інвестором проекту встановлення боллардів (обмежувачів руху автотранспорту) на Андріївському узвозі.

Болларди в трьох точках Андріївського, а також систему управління, камери та інше обладнання були встановлені і підготовлені до запуску ще в червні 2015 року.

Однак, за словами, кординатора процесу громадського обговорення цього проекту від компанії "Еста Холдинг" Юлії Нікітіної, питання гальмувала сама столична влада.

У вересні 2015 року директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко запевняв, що на початку жовтня Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею.

У середині травня 2016 року голова Подільської РДА Валентин Мондриївський запевняв, що Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею "незабаром".  

Однак, попри неодноразові обіцянки влади, узвозом досі їздять авто.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ