Троян за легалізацію проституції, але проти легалізації зброї



Фото "Сегодня"

Перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян виступає за легалізацію проституції, але прости легалізації вогнепальної зброї.

Про це він сказав у інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Переконаний: всім підряд зброю давати не можна. Людина,яка постійно носить зброю, коли захоче його застосувати... І не завжди в законних цілях", - сказав він.

Троян відзначив, що мова йде про пістолети,оскільки нарізна зброя (наприклад, мисливські карабіни) у нас і так не заборонена.

 "Мова лише про короткостволи, тобто про пістолети. Розглянемо приклади. Ось в Нью-Йорку, де зброя легалізовано, за ніч відбувається розбоїв із застосуванням зброї більше, ніж по всій Україні. Чи готові ми, і суспільство, і поліція, до такого? Не впевнений... Чи можна зброю роздавати всім підряд? Теж не впевнений", - сказав Троян.

Він наголосив, що за 2014 рік в Україні тільки з травматичної зброї було скоєно 35 убивств.  

"Та й нині таких випадків повно. У Києві за два тижні – три стрільби з травмата. Один труп і двоє поранених... Зазвичай так розбираються водії, у яких здають нерви. А якщо дати їм у руки справжні пістолети?", - сказав перший закупник голови Нацполіції.

Водночас Троян виступає за легалізацію проституції.

"Взагалі ж проституцію у нас, вважаю, треба легалізувати, бо сама боротьба з нею неможлива, це визнали в багатьох країнах", - сказав він.

При цьому Троян додав, що законодавець повинен ретельно опрацювати питання легалізації, щоб все було по закону.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ