Мер Ірпеня каже, що обшук у міськраді "замовив" Луцький



Фото Прокуратури

Мер Ірпеня Володимир Карплюк заявляє, що замовником обшуку в міськраді 16 червня є колишній заступник мера Києва Леоніда Черновецького Олександр Луцький.

Про це повідомляє прес-служба Карплюка.

За словами Карплюка, це стало помстою Луцького за те, що Карплюк відмовився взяти участь у забудові 15 га землі у центрі Ірпеня.

"Я знав, що буде обшук і що прокуратура шукатиме документи по земельній ділянці в Ірпені розміром 15 га. Ця ділянка знаходиться в центрі міста і перебуває у комунальній власності Ірпеня. Декілька місяців тому до мене звернувся Луцький Олександр Юхимович. Він запропонував мені взяти участь у комерційному проекті з метою багатоповерхової забудови земельної ділянки в Ірпені по вулиці Соборна розміром 15 га. Я відповів йому однозначно відмовою", - заявив Карплюк.

"Після цього з боку Луцького почалися системні залякування мене та членів моєї команди, перш за все, це були погрози розправи руками прокуратури Київської області. Як бачимо, 16 червня прокуратура області прийшла з обшуком до міськради", –  додав мер Ірпеня.

Карплюк назвав Луцького "еталоном вітчизняної корупції".

"Він пристосовувався до будь-якої влади і розкрадав Україну до подій на Майдані, після них та навіть під час Революції Гідності. Він представляється радником від перших осіб держави і від їх імені тисне на представників місцевого самоврядування з метою земельного дерибану та масштабної забудови", – наголосив міський голова Ірпеня.

Він назвав великою помилкою призначення Луцького керівником державного підприємства "Агентство з питань нерухомості та земельних відносин у паливно-енергетичному комплексі України" та висловив сподівання, що глава Уряду не допустить подальшого перебування "топового корупціонера Луцького" на цій посаді.

Карплюк наголосив, що у разі продовження тиску на місцеве самоврядування з метою земельного дерибану, громада міста Ірпінь та його партія "Нові обличчя" розпочнуть безстрокову акцію протесту, метою якої буде притягнення Олександра Луцького до кримінальної відповідальності за дерибан столичної землі. 

Як відомо, 16 червня Прокуратура Київщини проводила обшук в Ірпінській міській раді у зв’язку з земельними махінаціями. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ