Кличко ініціює звернення Київради до ВР з вимогою знизити тариф на газ



Фото прес-служби мера

Мер Києва Віталій Кличко ініціює звернення Київради до парламенту про скасування Кабміном постанови №758 про підвищення цін на газ для населення.

Про це Кличко заявив під час брифінгу 16 червня, повідомляє прес-служба політика.

"Ініціюю звернення Київради до парламенту, який, вважаю, повинен нас підтримати і застосувати всі механізми, аби уряд скасував постанову №758 про підвищення цін на газ для населення", - наголосив мер Києва.

Міський голова підкреслив, що звернувся до уряду і до НКРЕ щодо перегляду встановлених ними нових тарифів.

"Не можна їх зараз підвищувати вдвічі! Ми зіткнемося з неспроможністю людей платити за такими цінами. Повинна ж бути якась логіка і обґрунтованість. Якщо не зростають зарплати і пенсії, як можуть вдвічі злетіти платежі?!" – підкреслив Кличко.

Також мер додав, що з початку року Київ втричі зменшив обсяг заборгованості за спожитий газ, який пішов на виробництво теплової енергії – з 1,6 мільярда на кінець 2015 року до 504 мільйони гривень станом на сьогодні.

Як відомо, 9 червня НКРЕКП підвищила тариф на теплову енергію й послуги центрального опалення з 1 липня в середньому на 75-90%.

Причиною підвищення стало те, що з 1 травня Кабмін затвердив граничну ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6 тисяч 879 гривень за тисячу кубічних м (із ПДВ і витратами на транспортування).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ