Київенерго: борг киян за світло зріс до 847 мільйонів



Фото zn.ua

Заборгованість споживачів столиці за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" у травні 2016 року зросла на 24,2 мільйона гривень і станом на 1 червня  перевищила 846,7 мільйона гривень.

По це повідомляє прес-служба компанії.

"У травні найбільший приріст заборгованості за електроенергію продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності (зокрема, КП "АК "Київводоканал", заборгованість якого у травні зросла на 28,8 мільйона гривень та сягнула 316,4 мільйона), промисловість та населення", - йдеться в повідомленні.

Населення Києва в травні 2016 року збільшило заборгованість за світло 3,9 мільйона гривень, до 222,7 мільйона гривень.

 

Відзначається, що збільшення заборгованості відбулось по всіх районах столиці, крім Деснянського. 

Найбільші боржники – споживачі Дарницького, Солом’янського та Святошинського районів.

 

Компанія закликає киян не накопичувати борги за електроенергію та уважно застосовувати тариф від Національного регулятора.

"Від своєчасної оплати рахунків за електроенергію безпосередньо залежить модернізація електричних мереж та електричного обладнання столиці та як результат – якість надання послуг з електропостачання", - підсумували у "Київенерго" .

Як відомо, наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числіі "Київенерго", заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

4 червня "Київенерго" заявила, що робить усе можливе для відновлення стабільної роботи й безперебійного надання послуг киянам, у зв’язку з арештом її рахунків через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України". 

Однак 8 червня вийшла нова заява - про те, що ПАТ "Київенерго" за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускає відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ