Кличко просить президента вирішили проблему "Київенерго"



Фото прес-служби мера

Мер Києва Віталій Кличко просить президента Петра Порошенка допомогти з вирішенням проблеми блокування рахунків "Київенерго", щоб не зірвати підготовку до опалювального сезону.

Про це він заявив 15 червня, повідомляє прес-служба політика.

Кличко відзначив, що підготовка до опалювального сезону опинилася під загрозою зриву через заблоковані рахунки "Київенерго".

"Наслідки цієї ситуації можуть зачепити кожного мешканця столиці. Тому сьогодні я направив листа на Президента України з проханням невідкладно доручити уряду врегулювати це питання. Наше завдання – зробити  все, щоби в жодному разі не було зриву підготовки до опалювального сезону і щоби з настанням холодів в кожному столичному будинку було тепло", - наголосив мер столиці.

Він також підкреслив, що уряд і НКРЕ повинні переглянути тарифи і не підвищувати їх, "інакше ми зіткнемося з неспроможністю людей платити за новими цінами".

Як відомо, наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числіі "Київенерго", заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго"). 

4 червня "Київенерго" заявила, що робить усе можливе для відновлення стабільної роботи й безперебійного надання послуг киянам, у зв’язку з арештом її рахунків через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України". 

Однак 8 червня вийшла нова заява - про те, що ПАТ "Київенерго" за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків.  

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ "Київенерго" припускає відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ