Київенерго скаржиться, що з її арештованих рахунків списали 30 мільйонів



Фото tsn.ua

Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії.

"Київенерго" вкрай стурбоване ситуацією, затягування якої є передумовою серйозних технологічних ризиків стабільності проходження опалювального сезону 2016/2017 років", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що "Київенерго" звернулася в суди та Національну поліцію із заявою щодо незаконних дій Державної виконавчої служби.

Наразі за цим фактом ведеться досудове розслідування.

"На звернення компанії з проханням розблокувати рахунок ДВСУ відповіла необґрунтованою відмовою. Посилаючись на те, що в українському законодавстві відсутнє поняття "зарплатного рахунку", ДВСУ, порушуючи конституційні праві працівників компанії, не тільки не зняла арешт із зарплатного рахунку, але й списала з нього кошти, призначені для виплати заробітної плати персоналу "Київенерго", - наголосили у прес-службі.

Як відомо, на початку червня всі рахунки "Київенерго", в т.ч. зарплатний, були заарештовані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України" у розмірі 372 мільйона гривень, накладених на вже сплачені газові борги 2013-2014 роках.

У компанії наголосили, що арешт рахунків спричинив повне блокування її господарської діяльності – ремонти, підготовку до зими, закупівлю матеріалів та обладнання, програму зі встановлення будинкових лічильників тепла.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ