Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/575ffec97604e/
Українська правда
Київ

У Києві 1,5 тисячі родин мешкають в аварійних будинках – депутат

14.06.2016  15:55


Фото dostup.pravda.com.ua

1,5 тисячі столичних родин проживають в аварійних будинках.

Про це заявив голова постійної комісії з питань бюджету та соціально - економічного розвитку Андрій Странніков, повідомляє прес-служба фракції "Солідарність".

Він відзначив, що Київрада розглядає можливість забезпечення таких родин безпечним житлом.

Зокрема, 14 червня бюджетна комісія погодила відповідну Комплексну цільову програму на 2016-2018 роки.

"Фінансування програми передбачається здійснити за рахунок державного та місцевого бюджетів, а також залучених коштів . Всього потрібно більше 2 мільярдів гривень. Однак це без урахування інфляції", - сказав Странніков.

Він наголосив, що прийняття цього проекту рішення дозволить надати дітям-сиротам та дітям, які позбавлені батьківського піклування 299 квартир.

"Ще 201 квартиру отримають мешканці аварійних помешкань. Одержать свої квадратні метри і понад 200 сімей , які перебувають на квартирному обліку і бажають взяти участь у програмі доступного житла", - прокоментував депутат.  

Крім того, планується здійснити добудову 7 житлових будинків на 1979 квартир , будівництво яких було припинено попереднім забудовником.

Як відомо, наразі в столиці на квартирному обліку за місцем проживання перебуває більше 66 тисяч сімей та одиноких громадян. Третина цих сімей проживають у гуртожитках та комунальних квартирах.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.