Кличко обіцяє "кардинальну реформу" медгалузі



Фото прес-служби мера

Столична влада напрацьовує і незабаром презентує концепцію розвитку системи охорони здоров’я, яка передбачає кардинальну реформу медичної галузі у Києві.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції Київської міської клінічної лікарні № 14, повідомляє прес-служба політика.

"Найближчим часом ми будемо презентувати програму розвитку столичної медицини.  Ми запровадимо кардинальну реформу медичної галузі в Києві. Також презентуємо і програму медичного страхування", - сказав мер.

Він наголосив, що абсолютно безкоштовної медицини не може бути.

"Наше ключове завдання – надання сучасних медичних послуг всім, хто їх потребує", - сказав Кличко. 

Відзначається, що 14 червня мер оглянув лікарню, на території якої (більше 5 га) розташовано багато старих занедбаних будівель.

"Ми бачимо, в якому жахливому стані тут будівлі. Ці корпуси булли побудовані у 80-ті і 90-ті роки. Був запланований ремонт, на який виділялися космічні суми. Будемо говорити відверто –просто освоювалися гроші. Наразі будівництво заморожене. Потреби в такій кількості медичних площ немає, і, до того ж, ці будівлі вже не відповідають сучасним потребам і стандартам", - зазначив Кличко.  

Він підкреслив, влада також оптимізуватиме площі мед закладів, оскільки вони використовуються неефективно, а місто виділяє чималі кошти. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ