На Арсенальній встановили "розумну" велопарковку: відкривається через мобільний



Фото АВК

У Києві на Арсенальній площі біля метро встановили "розумну" велопарковку, яка має вбудований замок і дає змогу заблокувати велосипед за допомогою мобільного телефону.

Як повідомляє Асоціація велосипедистів Києва, велопарковку встановлено зусиллями мерії, аби створити додаткові умови поєднувати користування велосипедом та метро.

На парковці діє автоматична система безпеки. Алгоритм користування нескладний.

Спочатку слід набрати зі свого мобільного телефону номер, зазначений на конструкції велопарковки. Це автоматично відкриє один з замків (який саме – дасть знати блимання лампочки, вбудованої в кожну велостійку), після цього можна легко припаркувати велосипед, зафіксувавши раму і колесо.

Фото АВК

Відкрити замок можна лише телефонним дзвінком зі свого мобільного на номер, зазначений на стійці.

Замок відкриється лише у разі, якщо дзвінок буде з того самого номера мобільного, з якого дзвонили, коли ставили велосипед на парковку.

Велопарковка безкоштовна. Стягується лише плата за дзвінок на мобільний номер за тарифами оператора, який обслуговує номер.

Відзначається, що на запрошення КМДА велопарковку передала місту компанія-виробник велопарковок Bikeep, яка має офіси в Естонії та Нью-Йорку. Аналогічні велопарковки вже стоять у Будапешті, Мінську та естонському місті Парну.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ