Київводоканал заявляє про 164 тисячі киян-неплатників



Фото news.bigmir.net

ПАТ "АК "Київводоканал" заявляє, що станом на 1 травня 164 тисячі споживачів з наявних у місті 800 тисяч квартир не сплатили за холодну воду та водовідведення.

Про це на прес-конференції 13 червня сказав гендиректор водоканалу Дмитро Новицький, повідомляє сайт компанії.

За його словами серед них 62 тисячі – це системні неплатники, які понад три місяці взагалі не платять, 38 тисяч споживачів, які нерегулярно сплачують та близько 13 тисяч абонентів, які не платять взагалі.

Новицький наголосив, що першій категорії нарахують оплата згідно з нормативом, друга  отримає квитанції з показниками середньомісячного споживання, а третя – квитанцію з нарахуваннями на одну особу.

"Усі борги перед "Київводоканалом" вкрай негативно впливають на діяльність підприємства, яке є одним з найважливіших для нормального життя міста", - наголосив Новицький.

Він нагадав, якщо у квартирі немає лічильника води, то загальний обсяг спожитої води будинком (не враховуючи сумарні витрати за показниками квартирних лічильників, витрати виконавця, юридичних та фізосіб-підприємців, які є власниками або орендарями приміщень в цьому будинку) порівну розподіляється між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку.

Мешканцям, які не згодні з показниками у квитанціях, потрібно звернутися до найближчої точки прийому споживачів спеціалістами Центру комунального сервісу, або до центру з укладення прямих договорів Київводоканалу "Фізичні особи/центри з укладення прямих договорів" для надання підтверджуючих документів, укладання договору, розміщення заявки на опломбування лічильника та звірку показань.

Також заявку на здійснення перерахунку можна залишити на сайті Київводоканалу у розділі "Звернутися з питанням/обслуговування мешканців/розрахунки".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ