У Києві стартує Тиждень мистецтва



З 15 по 20 червня у столиці проходитиме Kyiv Art Week – тиждень мистецтва, який об’єднає виставкові, музейні і галерейні проекти, галерейний форум та конференцію за участю міжнародних експертів.

Як повідомляють організатори, на киян та гостей міста чекатимуть понад 15 арт-локацій.

Відзначається, що мистецтво на Kyiv Art Week буде на будь-який смак: від геніїв класики до зірок сучасності, від молодого покоління українських художників до всесвітньо відомих зарубіжних імен.

Особливою окрасою Тижня стане колекція Національної галереї сучасного мистецтва Грузії, куратором якої є всесвітньо відомий мистецтвознавець Чарльз Меревезер, яку покажуть у Мистецькому Арсеналі.

Відправною точкою Kyiv Art Week буде міжнародний галерейний форум, що розташується на трьох поверхах арт-холлу D12.

проект Олега Тимченка "Кульмінація"

Тут на глядачів чекатимуть проекти від 20 галерей з різних країн, а також виставка приватних зібрань сучасних українських колекціонерів, у тому числі, колекції Ігоря Воронова – №1 у топ-30 українських колекціонерів за версією Forbes.

Офіційне відкриття форуму відбудеться 15 червня о 19:00. 

Клікніть, щоб збільшити

У рамках Kyiv Art Week Київський національний музей російського мистецтва (Терещенківська, 9), представить одразу дві експозиції: виставку із закритих фондів музею "Сади Срібного століття", присвячену Михайлу Врубелю, і приватну колекцію Давида Сігалова, яку відомий лікар-педіатр збирав понад 50 років і заповів музею.

"Сади Срібного століття" 

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відбудеться виставковий і освітній проект Art&Science.

У червоному корпусі Національного університету імені Шевченка 16 червня пройде Міжнародна конференція "Нова культурна стратегія".

Участь у ній візьмуть Чарльз Меревезер – куратор Сіднейської бієнале 2006 року, Яра Бубнова – співкуратор Берлінської бієнале 2010 року і "Маніфести-4", Бенуа Пом’є – інспектор Міністерства культури і комунікацій Франції, а також інші спікери і міжнародні експерти.

Project ArtBeat

У Музеї історії Києва, що на Богдана Хмельницького, 7, глядачі зможуть побачити кураторський проект Андрія Сигунцова "Мене тут немає", присвячений молодому андеграундному мистецтву, а також спецпроект ірландського митця Роберта О’Коннера "Numbers from the Village".

Окрім того, в рамках першого київського Тижня мистецтв провідні галереї міста представляють спеціальні виставкові проекти: Shcherbenko Art Centre (персональний проект Ярослава Присяжнюка "Краєвид: ілюзії"), Karas Gallery (проект Миколи Лукіна "Спальний район), 32 Vozdvizhenka Arts House (персональний проект Сергія Браткова "Саша"), Bereznitsky Aesthetics (персональний проект Юрія Сивіріна "Казки на ніч"), Stedley Art Foundation (проект Наталії Лісової та Олександра Животкова "Символи та знаки"), Галерея "Дукат" (персональний проект Павла Макова "Стан речей") та ін.

У рамках Kyiv Art Week музеї працюватимуть за своїм звичайним тарифом.

Детальна програма ТУТ.

Вхід у галерею D12 – 50 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ