Кличко: місто продовжить демонтаж незаконних заправок



Фото kiev24.ua

Столична влада продовжуватиме демонтувати незаконно встановлені газові заправки та робити все, щоб чиновників, які надавали незаконні дозволи, притягнули до відповідальності.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Антикорупційної ради, повідомляє прес-служба політика.

"Одне з питань на сьогоднішньому засіданні присвячене проблемі корупційних ризиків у сфері автогазозаправних пунктів  у місті. І цю проблему треба негайно вирішувати. Бо я часто чую: то ставлять десь незаконно, то демонтували з порушеннями, то вимагають грошей. Треба, нарешті, покласти край заправочному безладу!" – наголосив Кличко.

Він відзначив, що станом на сьогодні у Києві прибрали з вулиць понад 50 незаконних газових заправок. 

"Цього, звичайно, замало. Але, без законодавчого вдосконалення цю ситуацію не розв’язати, - багато випадків, коли власники повторно встановлювали об’єкти, які нам знову доводиться демонтувати", - зазначив Кличко.

Він зауважив, що Антикорупційна рада має дати належну оцінку ситуації із незаконними заправками, що склалась, і встановити прозорі і зрозумілі правила їх роботи.

Як відомо, днями активісти повідомили, що на столичних Осокорках на вулиці Чавдар, 2а будують незаконну автозаправну станцію. 

На засіданні 16 квітня 2015 року Київрада створила комісію з перевірки АЗС Києва. 

9 червня 2015 року – після пожежі на нафтобазі у Васильківському районі, яка забрала життя 5 рятувальників, мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці перевірять усі нафтобази і автозаправні станції на предмет дотримання пожежної безпеки.

11 червня командир Аварійно-рятувальної служби КМДА Роман Ткачук заявив, що у столиці планують демонтувати близько 200 незаконно працюючих газових автозаправних станцій.

В середині червня 2015 року почали проводити перші демонтажі нелегальних газових автозаправних станцій у місті. 

16 червня 2015 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада наведе лад з газовими заправками, власники яких нехтують вимогами закону та безпекою киян і розміщують потенційно небезпечні об’єкти, де їм заманеться. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ