На Південному мосту після ремонту не залишили місця для велосипедистів. ФОТО



КК "Київавтодор" не залишила місця для проїзду велосипедистів на Південному мосту.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

"Під час капітального ремонту Південного мосту в Києві тротуарну частину звужено до 67 см –  тепер по ній неможливий рух велосипедистів і ускладнено прохід для пішоходів. До ремонту ширина тротуарної частини становила 83 см", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що велосипедисти заявляли про це ще в грудні 2015 року.

Зокрема, це відзначив Олег Жиделяєв, який регулярно їздив велосипедом на роботу через Південний міст. Він нагадав, що тротуар вирішили зменшити до 67 см, хоча за ДБН (державні будівельні норми – ред.) навіть технічний прохід повинен бути не менше 75 см, а тротуар – 1,25 м.

 На тротуарі Південного мосту неможливо не те, що проїхати, навіть пройти 

"Найгірші очікування справдилися: ремонт мосту ще триває, але неможливість руху велосипедистів по тротуарній частині стала очевидним фактом. Тепер Олег, як і інші велосипедисти, що їдуть з Позняків на правий берег, змушені рухатися в загальному потоці машин", - йдеться в повідомленні.

В АВК наголошують, що це небезпечно через велику швидкість автомобілів Південному мосту.

 Тротуар у деяких місцях лише 64 см

Водночас КК "Київавтодор" наголосила у facebook, що тротуар зменшили не через розширення проїжджої частини, а через встановлення нової колесо відбійної стрічки, яка має утричі більшу утримуючу здатність, ніж попередня, і відповідно має дещо більшу ширину.  

Радниця міського голови з питань розвитку велоінфраструктури та координаторка роботи АВК по Києву Ксенія Семенова повідомила, що письмової відповіді від "Київавтодору" їй отримати не вдалося.

"Усно вони повідомили, що там не проходить веломаршрут, тому велосипедистів там не враховували. Але відсутність веломаршруту не означає автоматично, що має бути виключено будь-яку можливість безпечного проїзду через міст", - сказала вона.

 А їхати в загальному потоці не зовсім безпечно через високу швидкість авто 

Асоціація велосипедистів Києва разом з іншими громадськими активістами міста вимагає від "Київавтодору" та Департаменту транспортної інфраструктури КМДА зробити ширину тротуарів на Південному мосту не менше 1 м у просвіті.

Крім того, активісти вимагають створити комітет безпеки руху при Департаменті транспортної інфраструктури, в який будуть входити представники Департаменту, громадських організацій, які займаються доступністю міського середовища, громадським транспортом, велосипедами, безпекою руху.

А  також проводити публічні презентації та обговорення проектів будівництва, реконструкції та капремонту до узгодження проекту.

Фото avk.org.ua. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ