Рідна фірма керівника земресурсів Києва продовжила собі оренду ділянки на Жилянській



Фото з google/map

Суд продовжив договір оренди 0,54 га, укладений між ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Рестін" і Київською міською радою.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 31 травня.

Йдеться про ділянку на вулиці Жилянській, 96-А, щодо якої у 2010 році Київрада і НВП "Рестін" уклали договір оренди. Земля призначалася для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-житлового комплексу з допоміжними приміщеннями та паркінгом. Договір укладався на 5 років.

У червні 2015 року НВП "Рестін" звернулося до міськради з приводу продовження договору на тих самих умовах.

У вересні 2015 року фірма повторно звернулась до Департаменту земельних ресурсів КМДА, а у січні 2016 року вкотре надіслала листа в Київраду.

У березні цього року на запит фірми Департамент земельних ресурсів повідомив, що питання поновлення договору оренди Київрадою ще не розглядалося. Заперечень щодо поновлення договору від Київради не надходило.

Згідно з законом про оренду землі, якщо орендар продовжує користуватися ділянкою після закінчення договору, а орендодавець протягом місяця не надсилає листа про заперечення у поновленні договору, то такий договір вважається поновленим.

Київрада позов заперечувала і стверджувала, що він передчасний. Київрада повідомила, що після розгляду листа НВП "Рестін" Департамент земельних ресурсів підготував проект рішення Київради, що перебуває на розгляді профільної комісії.

На сайті Київської міської ради є дані, що такий проект рішення був зареєстрований 18 лютого 2016 року.

До початку 2015 року засновниками НВП "Рестін" значились Ігор Глухоман та Віталій Поліщук, дядько Олексія Григоровича Поліщука – директора Департаменту земельних ресурсів Київради.

За даними "Наших грошей" Олексій Поліщук та його дружина Ірина мали довіреності на автомобілі Віталія Поліщука.

У 2015 році частка дядька Поліщука була переоформлена на Богдана Ткачука. Свого часу довіреність на автомобіль Ткачука мав Поліщук Г.М., який, судячи з ініціалів, може бути батьком керівника Департаменту земельних ресурсів.

За даними "Наших грошей", родина Поліщука має численні земельні ділянки в Києва та Київській області.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ