Бульвар Дружби народів може стати бульваром Міхновського, а аеропорт "Київ" - Сікорського



Фото з facebook-сторінки аеропорту

Комісія з питань найменувань пропонує винести на громадське обговорення перейменування 4 вулиць, 1 провулку та 1 бульвару.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.  

Зокрема, вулиці Гайдара пропонують дати ім’я Сім’ї Прахових, вулиці Маршала Тимошенка – Миколи Кагарлицького, провулку Михайла Реута – Памви Беринди, вулиці Генерала Наумова – Людмили Фої, вулиці Семашка – Миколи Павлушкова та бульвару Дружби Народів – Миколи Міхновського.

Також було прийнято рішення винести на громадські обговорення питання щодо присвоєння школі мистецтв Деснянського району імені видатного українського композитора Миколи Леонтовича, а Міжнародному аеропорту "Київ" – імені видатного українського авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Крім того, комісія рекомендувала Київському міському голові внести до Київради подання щодо перейменування 4-ох вулиць, 2 проспектів і провулку:

Зокрема, вулицю Баумана пропонують назвати іменем Януша Корчака, Ванди Василевської – Змієнка, Кутузова – Генерала Алмазова, Суворова – Михайла Омеляновича-Павленка.

Провулок Кутузова пропонують перейменувати на провулок Євгена Гуцала, проспект Ватутіна на проспект Романа Шухевича та проспект Московський на проспект Степана Бандери.

За словами співголови комісії, заступник голови КМДА Олексія Резнікова, усі відповідні пропозиції пройшли громадські обговорення та голосування.

"Пропозиції будуть сформовані у проекти рішень, які увійдуть до Київради і потраплять на розгляд профільних комісій. Тільки після розгляду комісіями проекти рішень вносяться до сесійної зали, де депутати визначаться: підтримувати чи не підтримувати відповідне перейменування", – нагадав Резніков.

Окрім того, комісія рекомендувала міському голові внести до Київради подання щодо присвоєння скверу на Володимирському проїзді, 1 назви "Литовський".

Як відомо, у травні народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець заявив, що Київ займає перше місце серед українських міст за виконанням закону про декомунізацію.

Мовляв, у місті залишилось перейменували лише 13 зі 159 визначених на перейменування вулиць.

Крім того, у столиці залишилося демонтувати лише 5 комуністичних пам’ятників.

Наразі демонтовані об’єкти тимчасово звозять на територію аеропорту у Жулянах.

Як відомо, у вересні 2015 року Український інститут національної пам'яті склав перелік пам’ятників і пам’ятних знаків Києва, що підлягають демонтажу відповідно до закону про декомунізацію. У списку було більше 100 об'єктів. 

За даними КМДА, у столиці мали намір демонтувати майже 80 меморіальних дощок у рамках декомунізації, і частину з них – відправити в музей.

Водночас, за словами голови Інституту національної пам'яті Володимира В’ятровича, Київ зайняв останнє місце серед українських міст за результативністю виконання закону про декомунізацію. Зокрема в частині, що стосується демонтажу пам'ятників та пам'ятних знаків.

В’ятрович пообіцяв, що після 21 травня його Інститут буде готувати судові позови проти КДМА за саботаж закону про декомунізацію.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ