Труханів острів залишиться рекреаційною зоною – Резніков



Фото КМДА

Труханів острів є і залишиться рекреаційною зоною.

Таку обіцянку 8 червня дав заступник голови КМДА Олексій Резніков, повідомляє сайт міської влади.

Він нагадав, що останні дні активно обговорюється зареєстрований на сайті Київради проект рішення щодо передачі приватній компанії 0,6 га землі на Трухановому острові.

"Із юридичної точки зору, будь-який власник споруд та будівель має право клопотати про оформлення права користування ділянкою, на якій його споруди розташовані, проте саме Київрада може вмотивовано відмовити в такому клопотанні, якщо вбачає підстави", – сказав Резніков.

Він наголосив, що для цього депутатам необхідно опрацювати матеріали роботи Комісії із питань перевірки законності розташування існуючих будинків, будівель, споруд та МАФів, а також законності передачі землі на Трухановому острові.

"Я закликаю вас вивчити напрацювання й документи та дати врешті-решт відповідь киянам та самим собі, які будови є незаконними та ніколи не отримають земельні ділянки, навіть під соусом "рекреації". Або, якщо вбачаєте необхідність, продовжіть роботу Комісії новим складом", – звернувся екс-секретар Київради до депутатів.

Він наголосив, що жодне рішення, яке суперечить інтересам киян і є сумнівним у частині законності не буде легітимізоване підписом міського голови.

"Міський голова має право зупинити будь-яке рішення, яке в той чи інший спосіб суперечить інтересам територіальної громади міста, або є недолугим з точки зору законодавчої бази. І я певен, що Віталій Кличко стане на захист киян і скористається цим правом", – резюмував Резніков.

Як відомо, 9 квітня користувачів соцмережі обурив пост Маші Симович про те, що вона "хапонула" шматок Труханового острова і планує його роздавати в оренду, а також образливі висловлювання дівчини про бійців АТО.

Користувачі соцмережі ідентифікували Симович як дочку диригента симфонічного оркестру Ігоря Симовича і професора консерваторії Таїсії Мороз, також відому як Маша Черрі.

Згідно з даними ресурсу youcontrol.com.ua, які публікують у мережі, угода, ймовірно, оформлена фірмою ТОВ "Релакс-Ейр" (Relax-Air), яку заснували Ганна-Марія Симович та громадянин РФ Єгор Привалов.

Екс-секретар Київради Олексій Резніков заявив, що за минулої каденції Київради депутати не передавали в оренду жодних ділянок на Трухановому острові.

Згодом стало відомо, що Київське інвестиційне агентство планує реалізувати 8 інвестиційних проектів на Трухановому острові. Серед них велосипедні та інформаційні хаби, кафе та барбекю-зони, мотузковий парк, вейкбординговий центр тощо.

У травні депутат Верховної Ради, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець заявив, що Київська адміністрація має намір створити екозону на Трухановому острові.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ