Покрити всі станції метро wi-fi планують до кінця 2017 року



Фото з facebook Mosquito

Проект будівництва мережі wi-fi у столичному метро мають намір повністю завершити до кінця 2017 року.

Про це заявив директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До кінця наступного, 2017 року, метро повинне повністю завершити цей проект. Затримка практично на один рік відбулася через заглиблення у проектну документацію, погодження і бажання зробити все добре і правильно", - сказав він.

Містюк додав, що в тестовому режимі доступ до wi-fi уже діє на 9 станціях метро.

При цьому він вважає, що на роботу компанії "Фідомобайл" з будівництва мережі Wi-Fi не повинно вплинути прийняте 20 травня Національним банком України рішення віднести Фідобанк до категорії неплатоспроможних, хоча й не заперечує право останнього перепродати проект.

"Я впевнений, що якби "Фідомобайл" захотів перепродати проект, знайшлося б, як мінімум, кілька охочих довести його до кінця. Муніципалітет в даному випадку не може, і не повинен брати участь в перепродажах. Я дуже сподіваюся, що ніхто не стане на зло муніципалітету перекуповувати у "Фідомобайл" проект з метою його закрити, незалежно від того, яким чином споріднені структури потрапили в немилість Нацбанку", - сказав Містюк.

Як відомо, у грудні 2014 року КМДА підписала інвестиційний договір з компанією "Москіто Мобайл" на будівництво wi-fi мережі у київському метро. 

Загальна вартість проекту склала 100 мільйонів гривень. Закінчити проект планували до листопада 2015 року.

У вересні 2015 року безкоштовна мережа wi-fi з'явилась на станціях метро "Олімпійська", "Площа Льва Толстого" і "Майдан Незалежності". 

Передбачалось, що проект сприятиме підвищенню заходів безпеки у метро, бо разом з Wi-Fi  мережею інвестор будує систему відеоспостереження.

У квітні 2016 року wi-fi запрацював у двадцяти вагонах на Куренівсько-Червоноармійській лінії.

  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ