У Києві вкотре обіцяють почати зносити хрущовки



Фото smartclever.com.ua

Міська влада знову зібралася вирішувати проблему з хрущовками, багато з яких давно вже знаходяться в непридатному стані. Пілотний проект може стартувати до осені.

Про це пише "Сегодня".

Як пояснив керівник КО "Інститут Генерального плану Києва" Сергій Броневицький,  у столиці хочуть реалізувати проект комплексної реконструкції кварталів, зокрема в Деснянському районі.

Пілотним буде квартал у межах вулиць Мілютенка, Шолом-Алейхема, Братиславської і Лісового проспекту. Тут обіцяють знести старі п'ятиповерхівки і побудувати на їх місці житловий комплекс з багаторівневим паркінгом.

"Зараз йдеться про одну хрущовку, яка знаходиться в непридатному стані. Це гуртожиток. На місці знесеної хрущовки буде будуватися новий багатоповерховий будинок на дві секції. Все це буде реалізовуватися за інвестиційною програмою. А мешканці так і залишаться жити в будинку, в який їх спочатку переселять", – розповів Броневицький.

У КМДА наголосили, що для відселення жителів побудують житлово-громадський комплекс на 282 квартири і блок торгово-побутового призначення з багаторівневим паркінгом на 299 машино-місць.

Якщо пілотний проект буде вдалим, то втілювати його почнуть по всьому місту.

За даними "Київгенплану" у столиці є 3 тисячі 55 старих 5-поверхівок (більше 2 мільйонів квартир). Їх найбільше в Солом'янському, Подільському, Шевченківському та Печерському районах, а також на лівому березі.

Наразі у КМДА обговорюють ділянки, де побудують будинки для подальшого відселення.

"У стартовому будинку будуть давати квартири більшою площею, а ось на скільки більше – на 10 або 20%, буде визначатися інвестиційними договорами, які підпишуть інвестор і мешканці. До цього питання будуть підходити гнучко", – пояснив Броневицький.

Він додав, що пілотний проект може стартувати вже цього літа.

"Детальний план території може бути затверджений вже в кінці місяця. І якщо його затвердять, то за три-чотири місяці можна розробити проектну документацію і до осені приступити до реалізації цього проекту, будівництва першого стартового будинку", - сказав Броневицький.

За його словами, цей проект розрахований на 5 років.

Броневицький також додав, що в місті вільних територій для будівництва практично не залишилося, тому  інвесторам рано чи пізно доведеться займатися реалізацією цієї програми.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ