Суд легалізував дружині Миримського оренду 0,87 га землі в Сирецькому парку



Спортивно-оздоровчий комплекс "Чайка" площею 1573 кв.м. на вулиці Тимофія Шамрила, 2. Фото galleryua.com

Суд визнав укладеним договір між ТОВ "Лібра" і Київрадою щодо оренди ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального центру дозвілля зі спортивно-оздоровчим комплексом та паркінгом на вулиці Тимофія Шамрила, 2.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на постанову Вищого госсуду від 10 травня.

Видання нагадує, що у 2001 році Фонд держмайна продав ТОВ "Лібра" спортивно-оздоровчого комплексу "Чайка" площею 1573 кв.м. на вулиці Тимофія Шамрила, 2 у Шевченківському районі Києва.

 

У 2006 році Київрада затвердила проект відведення 0,87 га за цією ж адресою фірмі в оренду на 5 років. У подальшому Київрада ухилилася від укладання самого договору оренди, водночас не висловлюючи конкретних зауважень.

30 вересня 2015 року Господарський суд Києва визнав договір оренди укладеним. Датою договору було визначено 29 серпня 2012 року.

Київрада і Департамент земельних ресурсів подали апеляцію. У ній вони посилались на те, що фірма надіслала проект договору не на нотаріальному бланку, а також зазначили про зміну нормативної грошової оцінки землі.

Однак суд ці доводи відкинув. Київрада і Департамент земельних ресурсів спробували оскаржити рішення в Вищому госпсуді, посилаючись на неактуальність деяких умов проекту договору оренди земельної ділянки. Однак позов знову програли.

Єдиною власницею фірми "Лібра" є Вікторія Миримська, дружина екс-нардепа Льва Миримського, обраного від партії "Союз по округу в АР "Крим".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ