У Києві за минулий рік виявили 2,8 тисячі ВІЛ-інфікованих



Фото positivepeople.md

У Києві упродовж минулого року виявили більше 2,8 тисячі випадків ВІЛ-інфекції, та лише 1300 осіб стали на медичне спостереження.

Про це міжнародній конференції Fast-Track Cities "Ending The AIDS Epidemic" у Нью-Йорку заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.

Він додав, що Київ може отримати додаткові 1,6 мільйона доларів на боротьбу зі СНІДом.

"Я дуже вдячний глобальному координатору програми США з ВІЛ/СНІДу, послу Деборі Біркс, яка заявила про своє бажання додатково виділити Києву від програми "Пепфар"для ВІЛ-програм на наступний рік. Це буде значною підтримкою для покращення надання послуг ВІЛ-інфікованим та дозволить наблизитись до цілей ЮНЕЙДС 90-90-90 в рамках Fast-Track Cities", - підкреслив Віталій Кличко.

Він відзначив, що наразі завдання міської влади – охопити більше людей тестуванням, діагностикою на ВІЛ, здійснювати профілактичні заходи та надавати необхідну допомогу хворим.  

Як відомо, урядова програма США з профілактики ВІЛ/СНІДу "Пепфар" була заснована у 2001 році президентом США Джорджем Бушем-молодшим.

З того часу американський уряд виділяє мільярди доларів на боротьбу з епідемією ВІЛ/СНІДу в 33-х країнах світу. Серед пріоритетних країн – Україна.

На наступних 5 років  уряд Сполучених Штатів виділяє 15 мільярдів доларів на фінансування програми.

Для України додатково планують надати 9,4 мільйона доларів, з них 1,6 мільйона – Києву.

Всього фінансування ВІЛ-програм в рамках "Пепфар" для України становитиме близько 30 мільйонів доларів на наступний рік (починаючи з жовтня 2016 року).

Раніше програма працювала з Києвом через міжнародні організації, сьогодні ж кошти виділятимуть безпосередньо українській столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ