Чиновники Кличка вимагали вчителів купувати собі квіти на вручення премії мера? Доповнено



Фото з facebook Київський Міський Методичний Центр закладів культури та навчальних закладів

Педагогів музичних шкіл, яких запросили до мерії на вручення учням премії міського голови, зобов’язали купувати собі квіти для нагородження. Тим, хто квітів не приніс, не вручили листи подяки.

Про це у facebook написала Анна Варич, матір якої вважала принизливим купувати собі квіти і не принесла букета до КМДА.

"Моя мама – педагог у музичній школі. І вже 54 роки викладає народний інструмент домра. Викладач вона не просто хороший, її учні з року в рік, постійні переможці як українських, так і міжнародних конкурсів", - написала Варич.

Вона додала, що мамині учні багато років отримують премії мера Києва.

"Премія дитині аж 1000 гривень. Правда, на руки дитина отримує 800, 200 гривень податок:). Далеко не всі музичні школи Києва отримують цю премію. І на школу, якщо вона їх отримує, їх виділяють лиш 3", - прокоментувала значимість премії Варич.

За її словами, цього року одним з тих, хто отримав премію Мера у музичній школі №15, був учень її мами 9-річний Олексій.

Традиційно на вручення премії учню, запрошували педагога і концертмейстера (котрий акомпанує на фортепіано), яким вручають подяки.

"Разом учнем на урочистий захід, який відбувся 1 червня у мерію для вручення премії і подяк запросили Льошу з батьками, мою маму, як його педагога, і його концертмейстера. 
Тут і почалось найцікавіше. Вранці у день вручення премії, мамі повідомили, що вона повинна купити і принести собі квіти для нагородження", - написала Варич.

Скриншот з facebook Київський Міський Методичний Центр закладів культури та навчальних закладів 

Вона відзначила, що мама вважає це принизливим, тому прийшла без квітів. Концертмейстер також не придбав букета.

"Дізнавшись про це, їй (мамі – ред.) і концертмейстеру сказали, що Подяк їм не буде, оскільки вони не послухались і не принесли собі квіти. Вони вирішили, що то жарт. Подяки їм так і не дали. Після церемонії нагородження вони підійшли в оргкомітет і попросили віддати їм те, що їм було виписане Мером і що вони заслужили. На що директор Київського міського методичного центру закладів культури і навчальних закладів при КМДА, Чуніхіна І.В. сказала: "Ви квіти не принесли, Подяки вам не буде". Так вони і пішли без нічого", - написала Варич.

Більше того, жінка додала, що керівництво Методичного центру 7 червня приїде на педраду школи "розбирати ганебну поведінку мами".

"Уже подзвонили і попередили. Бідна мама не може зрозуміти,я к дожила до такого у свої 72 роки", - обурилася Варич.

"Українська правда. Київ" звернулася до заступника мера Ганни Старостенко з проханням прокоментувати пост Варич про вимагання квітів і відмову вручити подяки.

"Я вперше про це чую. Так, Чуніхіна – це наш співробітник Департаменту культури. Але я вперше чую про цю історію, про вимагання, якщо чесно. Якщо є такий факт – нехай до нас звертаються, ми роздивимося все це. Розберемося", - сказала Старостенко.

"Українська правда. Київ" переслала пост Варич заступнику мера для ознайомлення, наразі чекаємо на коментарі.

Пізніше Старостенко відповіла: "Розбираємося. Пані Чуніхіна вже пише пояснення". 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ