Деканоідзе просять відсторонити з посад Трояна і Ценова



Фото з facebook Вадима Трояна

Депутат від БПП Павло Різаненко вимагає від глави Нацполіції Хатії Деканоідзе відсторонити від виконання службових обов’язків її першого заступника – начальника кримінальної поліції Вадима Трояна та заступника начальника ГУНП у Київській області Дмитра Ценова.

Про це інформує у понеділок прес-служба нардепа.

Різаненко мотивує свою вимогу можливою причетністю вказаних чиновників до зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди.

Генпрокуратура та Національне антикорупційне бюро у відповідь на депутатський запит повідомили про проведення відповідного розслідування.

У відповідях заступника Генпрокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника повідомляється, що Генпрокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину - зловживання владою або службовим становищем.

"Отже, досудове розслідування триває. Але попри порушення, Вадим Троян і Дмитро Ценов все одно продовжують працювати на своїх посадах, які надають їм можливість й надалі приховувати будь-які злочинні дії та здійснювати тиск на слідство", – наголошує нардеп.

Як відомо, глава Національної поліції Хатія Деканоідзе призначила начальника Головного управління Нацполіції в Київській області Вадима Трояна своїм першим заступником у березні.

Троян очолював Головное управління Національної поліції у Київській області з листопада 2015 року.

До того - з жовтня 2014 року - обіймав посаду очільника управління МВС Київщини - після того, як за законом про люстрацію було звільнено тодішнього главу облУМВС Ярослава Голомшу. 

Раніше Троян був заступником командира батальона патрульної служби міліції особливого призначення "Азов".

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ