Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5751914d03c37/
Українська правда
Київ

У гаражі на Подолі вилучили 60 гранат, вибухові пакети та іншу зброю. ФОТО

03.06.2016  17:19


Столичні правоохоронці виявили майже 60 гранат з запалами та цілий арсенал іншої зброї у гаражному приміщенні на Подолі.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва.

Про небезпечні предмети повідомив місцевий мешканець.

За викликом виїхала слідчо-оперативна група, яка дослідила приміщення та виявила в одному із боксів велику кількість зброї та боєприпасів.

 

Правоохоронці викликали вибухотехнічну службу, кінологів та опитали власника приміщення – 46-річногокиянина. Він розповів, що останні роки його гаражем користувався покійний брат.

Фахівці вилучили з гаражного боксу майже 60 гранат: Ф1, РГД-5, ВОГ, РГН, РДГ; запали до них, електродетонатор, вогнепровідні та детонуючі шнури, саморобні електроспалахувачі, пластичні та тверді речовини, вибухові пакети, ящики з набоями різного типу та калібру, глушник саморобний та пістолети, нагани, пневматичний ШВ.

 

Вилучене направили на експертне дослідження.

 

Відзначається, що ймовірно, зброя була привезена у Київ із зони проведення антитерористичної операції.

 

За словами начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, окрім того, вдома у чоловіка вилучили різноманітні документи і схеми закладення вибухівки на різноманітних об’єктах.

"Зараз уся ця інформація ретельно вивчається і перевіряється. Насамперед ми з’ясовуємо, чи були у чоловіка, який це все зберігав, спільники і хто вони", - підсумував Крищенко.

 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  

Фото поліції

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.