Депутати розповіли, коли запрацює Київрада



Фото з facebook Київради

Засідання Київради не будуть проводитися доти, доки не буде розв’язана управлінська криза.

Відповідне рішення було прийнято на Погоджувальній раді головами фракцій "ВО "Батьківщина", "ВО "Свобода", "Єдність" та "Самопоміч" у Київраді, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Депутати чотирьох демократичних фракцій Київради не відновлюватимуть роботу Київради, як мінімум доти, поки у Київ не повернеться той, хто розпочав цю управлінську кризу – мер столиці і доти, поки він особисто не буде присутнім на засіданні Київради, не дивлячись на його плани поїхати на футбол та бокс в Європу", - про сказав голова фракції "Батьківщина" у Київраді Володимир Бондаренко.

Він додав, що дата наступного засідання Київради невідома, оскільки невідомо, коли мер повернеться з "багаточисельних відряджень".

За словами Бондаренка, поки не проводитимуться засідання в Київраді, депутати працюватимуть з виборцями в округах.

Як відомо, 26 травня Київрада ухвалила звернення до ЦВК щодо призначення виборів до районних рад у Києві.  

31 травня мер Києва Віталій Кличко ветував це рішення. 

2 червня представники фракцій "Самопоміч", "ВО "Батьківщина", "ВО "Свобода" у Київраді пікетували будівлю Київської адміністрації з вимогою створити районні ради.

Пізніше 4 фракції закликали мера Києва Віталія Кличка та фракцію "Солідарність" сприяти проведенню децентралізації в Києві.

Київрада не розглянула жодного питання і знову перенесла засідання. За словами голови фракції "Солідарність" у міськраді Андрія Страннікова, це сталося через небажання депутатів 4 фракцій працювати.

Як відомо, Київрада фактично не працює 21 квітня. Тоді фракції "Свобода", "Об'єднання "Самопоміч" і "ВО "Батьківщина" заблокували трибуну міськради, протестуючи проти будівництва паркінгу на Михайлівській площі. Київрада перенесла засідання на 28 квітня, 

Того ж дня невідомі особи у зеленій формі, бронежилетах і при зброї захопили перший поверх Київради, а пізніше побили депутатів від ВО "Свобода".

Засідання 28 квітня не відбулося – його перенесли на 12 травня. 

Засідання Київради 12 травня не могло розпочатися 3 години через блокування трибуни. 

Як пояснила у facebook представник фракції "Батьківщина" Тетяна Меліхова, засідання Київради довго не розпочиналося через те, що не відбулася погоджувальна рада. Крім того, депутати вимагали звіту начальника поліції щодо побиття киян біля озера Качиного, яке збираються забудувати, та побиття депутатів Київради у дворі міськради невідомими особами у камуфляжі та балаклавах 21 квітня.  

Вранці 17 травня депутати ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина" знову блокували трибуну і президію міськради.  Тому засідання Київради знову перенесли на 26 травня. 

26 травня Київраді вдалося попрацювати. Однак серед проголосованих рішень було звернення до ЦВК про призначення дати виборів до райрад.

Наразі через ветування цього рішення мером, депутати відмовляються проводити засідання.  

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ