Київ ввів цілодобовий протипожежний нагляд за 5-м полігоном



Фото з сайту КМДА

Столична влада забезпечила цілодобовий нагляд для протипожежної безпеки та ефективну роботу системи дегазації на 5-му полігоні у селі Підгірці, куди зводиться сміття зі столиці.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

Відзначається, що таке рішення прийнято, щоб унеможливити виникнення пожежі, як це сталося на Львівщині.

"У результаті розкладання сміття на полігонах виділяється біогаз. Але завдяки системі дегазації, тобто трубам, що розміщені всередині полігону і які забезпечують виведення газу, ми мінімізували ризик займання сміття. Наразі на полігоні працює 141 свердловина, яка виводить газ на газоспалювальну станцію", - запевнив заступник мера Києва Петро Пантелєєв.

Фото з сайту КМДА

Також, за його словами, у розпорядженні полігону 5 одиниць техніки, які можна використовувати для поливання та посипання ділянок, які можуть спалахнути.

Як відомо, 5-й полігон розташований у с. Підгірці Обухівського району, він займає площу 63,7 га. Полігон було введено в експлуатацію у 1986 році.

Наразі на полігоні захоронено 6,4 мільйона тонн відходів. Висота шару відходів становить 90 метрів.

Оператором полігону №5 є ПрАТ "Київспецтранс".  

Як відомо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під час гасіння пожежі стався зсув сміття. У результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Згодом знайшли їх тіла. Загинули капітан служби цивільного захисту Юрій Рудий (1987 р.н), старший лейтенант служби цивільного захисту Андрій Винкевич (1983 р.н.) та сержант служби цивільного захисту Богдан Юнк (1988 р.н.).

За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ