Мешканець Києва отруївся в’яленою рибою



Фото з сайту СЕС

32-річний киянин захворів на ботулізм після вживання в’яленої риби, приготовленої в домашніх умовах.

Про це повідомляє сайт Держсанепідслужби. 

"Пізно ввечері 28 травня чоловіка було госпіталізовано до відділення реанімації Київської міської клінічної лікарні № 5 із підозрою на ботулізм. Чоловіку були введені протиботулінічні сироватки типів А та В, лікування триває. Перебіг хвороби  – середньої важкості", - йдеться в повідомленні.

За словами хворого, він занедужав після вживання 26 травня в’яленої риби "плітки" непотрошеної, яку приготував сам у домашніх умовах.

Сирою рибою його пригостив знайомий, який зловив її у річці Дніпро у межах Києва в травні.

Як відомо, на початку травня у місті Бровари на Київщині дорослий і дитина постраждали від небезпечного харчового отруєння – ботулізму після вживання сиров’яленої риби. Дитина перебувала у важкому стані.

До того два випадки захворювання на ботулізм зафіксували у Згурівському районі та місті Славутич. Обидва пов’язані зі споживанням в’яленої риби невідомого походження.

Ботулізм – це смертельно небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять ботулотоксин. Ботулотоксин – один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову функцію і призводить до дихального і скелетно-м'язового паралічу.

Смертність в Україні від ботулізму сягає 20% усіх захворілих. Найчастіше ботулотоксин виділяють з в’яленої риби, м’ясних консервованих продуктів – паштетів, тушкованих м’ясопродуктів, консервованих грибів та овочевих салатів домашнього виготовлення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ