Мешканці 9-поверхівки на Солом’янці 5 місяців живуть без ліфта



Мами малюків мусять щоденно упродовж 5 місяців зносити свої візки сходами. Фото hronograf.kiev.ua

Жителі 9-поверховго будинку по вулиці Олексіївській, 11 у Солом’янському районі майже півроку живуть без ліфта. На низку звернень від молодих батьків і літніх людей влада реагує відписками.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила місцева жителька Юлія Солдатенко, мама 9-місячного хлопчика.  

"Ліфт в під'їзді номер 1 по вулиці Олексіївській, 11 не працює з 25 грудня 2015 року по теперішній час. Скоро півроку буде. Будинок 9-поверховий", - розповіла Солдатенко.

За її словами, у під’їзді, де розташовано 36 квартир, мешкає 22 пенсіонери і та п’ять родин за малими дітьми. 

"У нас живе 22 пенсіонери: кожен зі своїм списком хвороб – інсульти, операції, артрити, Паркінсона і т.д. Маленькі дітки на 9 поверсі, 8 поверсі (2 квартири), 6 поверсі та 3 поверсі", - додала Солдатенко.

Жінка теж щоденно зносить і піднімає дитячий візок з малюком на 8 поверх.

За ці 5 місяців місцеві жителі зверталися до низки міських інстанцій, однак досі отримують лише відписки.

Голова РДА коротким "Ок" дав мешканцям надію. Але "Ок" так залишилось двома буквами у соцмережі  
Не допомогли і зібрані підписи мешканців  

За словами Солдатенко, писали у КП "Батіївській" 903 (заява від 6 січня 2016). Потім до КП "Керуюча компанія з управління житлового фонду" Солом'янського району, які відписали, що обладнання розграбовано, а оскільки ліфту вже більше 25 років (30 років), то експлуатаційний термін закінчився, тому планують не ремонт, а встановлення нового ліфта.

 На 1551 написали не одне звернення - теж безрезультатно 

Звертались до Укрліфтсервісу, неодноразово на 1551, до місцевого депутата Андрія Андреєва, до голови Солом'янської райдержадміністрації Максима Шкуро і мера Києва Віталія Кличка.

І навіть у прес-служба мера не допомогла  

Однак за 5 місяців проблему так і не вирішили. 

 

"Головний інженер Володимир Антонович, упродовж 5 місяців спокійно пояснює ситуацію: то вони чекають грошей з бюджету, то гроші виділені – чекаємо підписання розпорядження від мера, то мер підписав, уже ніби мають почати роботи. Але прийшли від Андрєєва і сказали, щоб на вересень планували, а не зараз. Може, він до виборів хоче приурочити?", - обурилася мешканка.

 

За словами Солдатенко, мешканці помітили кілька цікавих фактів з їх ліфтом.

"Підхід до мотора заварений, там висить замок, бо раніше були випадки крадіжок котушок. Ключі від замка були в ЖЕКу і компанії "Отіс", що обслуговує ліфти. Замок не зірваний. З компанією "Отіс" розірвали договір, тож ми припускаємо, що вони просто прийшли і забрали своє обладнання. Водночас, у перший день пропажі обладнання, кажуть, приходив дільничний міліціонер. За словами депутата Андрєєва, котушку вкрали зловмисники. Мовляв, у ці дні пограбували на районі 51 ліфт. Наразі банду з 5 осіб знайшли", - додала Солдатенко.

За її словами, таку ж саму проблему, як і вони, мають жителі будинку на вулиці Преображенській – там теж 5 місяців 2 під'їзди без ліфтів.

"Нам сказали чекати вересня, мовляв, тоді ставитимуть новий ліфт. Поки ж мешканцям лиш знімають 40 гривень з квартплати за непрацюючий ліфт", - підсумувала місцева жителька.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ