Кличко зупинив звернення Київради до ЦВК про призначення виборів до райрад



Фото з facebook Кличко - мер

Мер Києва Віталій Кличко зупинив рішення Київради про звернення до ЦВК щодо призначення виборів до райрад у столиці, ухвалене 26 травня, та вніс його на повторний розгляд.

Про це повідомляє прес-служба політика.

Свої дії мер пояснив тим, що Київрада ухвалила рішення про звернення до ЦВК без відповідної компетенції.

"У відповідності до статей 14 та 15 Закону України "Про місцеві вибори", призначення перших місцевих виборів не належить до компетенції Київської міської ради", - йдеться  в рішенні міського голови столиці.

Кличко також наголосив, що депутати ухвалили рішення про звернення до ЦВК без належного закріплення на законодавчому рівні компетенції районних рад, вирішення питань бюджету, який має формувати районна рада, питань власності і землі тощо. 

"Я вважаю таку позицію деяких політичних сил Київради безвідповідальною по відношенню до киян. Наслідком цієї "ініціативи" може стати управлінський колапс у столиці", - підкреслив Кличко.

Він закликав депутатів не займатися "популізмом і політичними ігрищами".

"Моя позиція однозначна: без законодавчого закріплення повноважень райрад у містах, без ухвалення єдиних правил для виборів райрад в усіх великих містах України подібні ініціативи – це політичні спекуляції" , - підсумував Кличко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ