На Дмитрівській донищують історичний будинок. ФОТО



Фото з facebook

На вулиці Дмитрівській, 60 у центрі столиці продовжують знищувати історичний будинок.

Про це у facebook написала екс-депутат Київради Олена Єскіна.

"SOS! Будь-ласка перепост! Всі на допомогу!!! Дмитрівська, 60 – так звана "реконструкція" історичного будинку триває! Сьогодні вони планують знести решту фасаду!", - написала вона.

Єскіна додала, що вранці 30 травня їй вдалося зупинила протиправні роботи.

"Але злочинці викликали підкріплення: унікальний будинок нищать на очах! Людина у зеленій жилетці намагався на мене напасти. Поліція на виклик дуже довго не їде!", - додала вона.

Як відомо, руйнування 100-річного будинку, яке у документах названо реконструкцією, розпочалося 25 травня. Активісти викликали поліцію.

На місці будинку планують звести 9-поверхівку з мансардами. При цьому в документах і на паспорті об’єкта вказано, що це реконструкція з надбудовою.

На сайті КП "Спецжитлофонд" опубліковано проект нового будинку на Дмитрівській, 60 з планами квартир.  Повідомляється, що житло "незабаром буде у продажу".  

Скриншот з сайту КП "Спецжитлофонд"

За даними "Доступу до правди", станом на 2001 рік будинок перебував у комунальній власності. Шевченківська РДА ще у листопаді 2003 року визнала будинок на Дмитрівській, 60 гостроаварійним та таким, якому загрожує обвал.

Згідно з розпорядженням КМДА від 2004 року, мешканців будинку на Дмитрівській, 60/19 (А, Б) мали відселити з будинків за рахунок Державного інвестиційно-будівельного госпрозрахункового підприємства "Інвестбуд-3000", яке було визначене інвестором.

Тоді ж КМДА дозволило "Інвестбуду-3000" знести будинок після відселення та оформлення дозвільної документації.

Утім, у 2012 році  розпорядження КМДА 2004 року було скасовано і видане нове "Про реконструкцію з влаштуванням надбудови житлового будинку на вул. Дмитрівській, 60/19". Згідно з розпорядженням, Шевченківська РДА передала будинок в експлуатацію КП "Спецжитлофонд".

За розпорядженням 2013 року, мешканці будинку на Дмитрівській, 60 (і Гоголівській, 32 А) могли в обмін за договором міни отримати квартири на вулиці Борщагівській, Салютній, Довженка.

Згідно з Реєстром нерухомого майна, зараз нежитлові приміщення за адресою Дмитрівська, 60 (приміщення 1-9, група А) площею 116 кв м перебувають у приватній власності Вікторії Юхименко у результаті договору купівлі-продажу від 28 лютого 2013 року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ