Київенерго залишить ДСНС, Мінекономрозвитку та ДФС без гарячої води за борги



Університет Шевченка – один з найбільших боржників. Фото life.pravda.com.ua

Університет Шевченка, Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Києва, Державна фіскальна служба, Мінекономрозвитку та 200 інших бюджетних організацій можуть залишитись без гарячої води за борги.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"ПАТ "Київенерго" після реалізації усіх процедур із врегулювання дебіторської заборгованості за теплоенергію починає відключати бюджетні організації столиці від гарячого водопостачання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що серед найбільших боржників, яким вже найближчими днями може бути відключено гарячу воду, – 110 установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету, а також близько 90 установ, фінансування яких здійснюється з місцевого бюджету.

Найбільші боржники 

"Загальна заборгованість бюджетних установ та організацій на 1 травня сягнула 206 мільйонів гривень. За 4 місяці вона зросла майже у 3 рази", - пояснили у "Київенерго".

За даними компанії, борг за тепло установ та організацій, що фінансуються з держбюджету, на 1 травня сягнув 146,4 мільйона гривень, а борг установ та організацій, що фінансуються з міського та районних бюджетів столиці – 59,5 мільйона гривень.

Найбільші боржники  

"Відключення найбільших боржників – це вимушений захід", - наголосили у "Київенерго".

Наразі борг за тепло усіх категорій споживачів столиці досяг 2,2 мільярда гривень, що в 3,7 рази перевищує заборгованість "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за газ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ