Власнику будинку для літніх людей, що згорів, оголосять підозру – поліція



Фото ДСНС

30 травня поліція має намір повідомити про підозру Олегу Дмитренку – власникові будинку для літніх людей у с. Літочки, де у пожежі 29 травня загинули 17 осіб.

Про це на брифінгу 30 травня заявив тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління Нацполіції в Київській області Дмитро Головін, повідомляють "Українські новини".

"Сьогодні громадянинові Дмитренку буде оголошена підозра за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей, майновий збиток в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки). Можливо, сьогодні або завтра ми будемо звертатися в суд для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за підтримкою прокуратури за рішенням суду", - сказав Головін. 

За словами Головіна, поліція виключає підпал як причину пожежі в будинку престарілих.

"Підпалу як такого там не було... Там була несправність проводки однозначно", - заявив він.

За його даними, до пожежі могло привести тривале використання несправного телевізора.

Наразі поліція призначила пожежно-технічну й пожежно-будівельну експертизи.

Як відомо, у ніч на 29 травня в с.Літочки на Київщині сталася пожежа на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, де проживали особи похилого віку.

Внаслідок пожежі загинули 17 осіб, п'ятьох госпіталізували з опіками, із них одна людина залишається в важкому стані. Врятували від вогню 18 осіб.

У Київській обласній держадміністрації заявили, що влада не знала про цей будинок, він був нелегальний.

29 травня Національна поліція затримала власника згорілого будинку престарілих. 

Президент Петро Порошенко доручив голові Київської обласної державної адміністрації Максимові Мельничуку надати необхідну допомогу всім потерпілим у результаті пожежі в будинку престарілих.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ