Пансіонат, що згорів під Києвом, працював нелегально і коштував 6 тисяч на місяць



Пансіонат для літніх людей у селі Літочки на Київщині, де у нічній пожежі 29 травня загинули 17 осіб, працював нелегально.

Про це у facebook повідомив голова Київської обладміністрації Максим Мельничук.

"Жахлива трагедія сталася у селі Літочки, Броварського району. У пожежі загинуло 17 людей. Це був нелегалізований пансіон для пенсіонерів приватного управління", - написав він.

Мельничук назвав трагедію, що сталася, злочином.

"У будь-якому випадку це злочин і безвідповідальність! І злочинці мають відповісти", - написав він.

За його словами, президент доручив взяти під контроль всі питання, пов'язані із організацією допомоги постраждалим, родинам загиблих, з'ясувати причини і встановити провину кожного, хто призвів до численних людських жертв.

"Я вже ініціював службові перевірки, які я триматиму на особистому контролі. Завтра проводимо Обласну спільну із силовиками нараду з приводу трагедії в Броварському районі. Такого допускати не можна", - додав Мельничук.

За даними поліції, проживання у пансіонаті коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць.

"З’ясувалося, що у даному домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць", - повідомили у Нацполіції.

Як відомо, на момент пожежі в будинку перебували 35 осіб, врятовано 18 людей, з який 5 осіб з опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовано до Броварської районної лікарні.

17 людей загинули.

Підприємця затримали у порядку ст.208 КПК.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Фото та відею з сайту ДСНС

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ