У Кличка знайшли винного у побитті депутатів 21 квітня



Скриншот з відео Олександра Аронця

За прихід "зелених чоловічків" у столичну мерію і побиття ними депутатів Київради 21 квітня звільнили начальника охорони будівлі Київської адміністрації.

Про це на початку засідання Київради 26 травня заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Ми звернулись до столичного управління поліції з тим, щоб була проведена перевірка дій правоохоронців, охорони будівлі Київради 21 квітня. Виключно з цієї перевірки дана оцінка про неналежне виконання обов’язків начальником охорони будівлі Київради та звільнення його з посади", - сказав Кличко.

Крім того, мер додав, що розпочалася перевірка у КМДА щодо дій працівників під час подій 21 квітня. 

"Керівником, відповідальним за цю перевірку назначена заступник голови КМДА Ганна Старостенко. Третє, оскільки до цієї комісії, яка проводить перевірку, входять працівники апарату КМДА, прийнято рішення відсторонити на час перевірки з посади керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка з тим, аби забезпечити неупередженість роботи комісії", - додав Кличко.

Також мер запропонував кожного місяця запрошувати на засідання Київради керівника поліції Києва, щоб він звітував про події, що відбуваються у місті, та представника прокуратури зі звітом про розслідування справ, порушених щодо випадків корупції у Києві.

Як відомо, 21 квітня фракції "Свобода", "Об'єднання "Самопоміч" і "ВО "Батьківщина" заблокували трибуну Київради, протестуючи проти будівництва паркінгу на Михайлівській площі. Київрада перенесла засідання на 28 квітня, 

Того ж дня невідомі особи у зеленій формі, бронежилетах і при зброї захопили перший поверх Київради, а пізніше побили депутатів від ВО "Свобода".

Засідання 28 квітня не відбулося - його перенесли на 12 травня. 

Засідання Київради 12 травня не могло розпочатися 3 години через блокування трибуни. 

Як пояснила у facebook керівник фракції "Батьківщина" Тетяна Меліхова, засідання Київради довго не розпочиналося через те, що не відбулася погоджувальна рада. Крім того, депутати вимагали звіту начальника поліції щодо побиття киян біля озера Качиного, яке збираються забудувати, та побиття депутатів Київради у дворі міськради невідомими особами у камуфляжі та балаклавах 21 квітня.  

Вранці 17 травня депутати ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина" знову блокували трибуну і президію міськради.  Тому засідання Київради знову перенесли на 26 травня. 

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ