Парк тоталітаризму може розташуватися у Голосієві



Фото t.ks.ua

Парк історії радянської окупації можуть створити на вулиці Пирогівський шлях в Голосіївському районі.

Про це у колонці на "Українській правді. Київ" повідомив депутат Київради Владислав Михайленко.

За його словами, мова йде про 6 га землі. Це рішення на засіданні 25 травня вже підтримала комісія Київради з питань культури.

"На облаштування парку має піти від 3 до 5 років. Але ініціатори ідеї будуть робити все можливе, аби цей об’єкт вже наступного року з’явився на туристичній мапі столиці", - наголосив Михайленко.

Він додав, що для облаштування планується залучати не тільки бюджетні кошти, але й меценатські.  

"Демонтажу (радянських пам’ятників у Києві – ред.) підлягало 23 об’єкти. На даний час залишається лише два: Чекістам і Щорсу. Це не враховуючи 127 меморіальних дощок, які вже демонтовано. Серед них також будуть обрані ті, що стануть експозицією майбутнього парку", - пояснив депутат.

Як відомо, наразі демонтовані скульптури за рішенням мера Києва звозять на відкритий майданчик в аеропорту "Київ" у Жулянах.

23 травня розпочався демонтаж пам’ятника Чекістам на Либідській. Спершу біля монумента почали ломами відбивати гранітну плиту в основі фундаменту і мали прийняти рішення, який чином демонтувати багатотонний гранітний монумент.

Однак 25 травня на місце пригнали екскаватор з гідромолотом і почали просто розбивати пам’ятник. Такі дії влади обурили активістів. 

  Фото  Sasha Kozynets з facebook 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ