У столиці до Дня міста влаштують "Свято вільних людей"



Фото КМДА

28 та 29 травня у центрі столиці відбудеться фестиваль "Свято вільних людей" з нагоди святкування Дня Києва.

Про це повідомили у Київській адміністрації.

"Фестиваль розгорнеться на пагорбах в історичному серці української столиці й об’єднає 5 різних сцен та понад 40 артистів, які, за задумом організаторів, мають показати різні історичні напрями становлення київської музичної культури – від часів бароко до музики двадцять першого сторіччя", - йдеться в повідомленні.

Головна концертна сцена фестивалю розташується на Софійській площі.

28 травня свято відкриє танцювальний вернісаж дитячих колективів "Київська рапсодія".

Діти виступатимуть під акомпанемент оркестру з 60 музикантів.

А ввечері 28 та 29 травня зі святкової сцени з Днем Києва слухачів вітатимуть як київські музиканти GrozovSKA Band та Фома&Вася CLUB, а закордонні гурти "33-А" з Грузії та A.K.B./Alec Kopyt Band з Голландії, а також dj-проект "Born in UA" з Німеччини.

Завершувати сценічну програму фестивалю будуть виступи українських зірок у супроводі великого оркестру: 28 травня Олег Скрипка в супроводі джазового оркестру "Либідь, а 29 травня  ТНМК та МАСО "Слобожанський".

Ще три сцени фестивалю розташуються на шляху з Верхнього до Нижнього міста. "Сцена Пам’яті" на Михайлівській площі поєднає кобзарські виступи та музику бароко, на Пейзажній алеї працюватиме "Літературна сцена", а "Вільний дворик" на Андріївському узвозі буде присвячений міському фольклору та street music.

На Контактовій площі, в центрі студентського життя столиці, розташується COMMA Stage. Тут виступлять молоді київські виконавці сучасної української музики: Tape Flake, 5 Vymir, Panivalkova, Blooms Corda, Secret Avenue, "Гапочка", Dvoe, Sphingidae. Також на Контрактовій пройде ярмарок українських виробників "UAmade Fest".

Упродовж фестивалю на Софійській та Контрактовій площах працюватимуть фудкорти з пригощаннями від організаторів, а також дитячі ігрові зони для найменших гостей свята.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ